Udruga žena Hodošan

UDRUGA ŽENA HODOŠAN
Majstorice

Udruga žena Hodošan godinu je započela posjetom Domu za starije i nemoćne “Strahija” u Hodošanu i štićenike razveselile darovima i kolačima uz druženje i zajedničku pjesmu.

Sudjelovanje na fašniku u Hodošanu je prirodna obaveza, ali su u lipnju organizirale sportske igre za udruge žena iz Općine Donji Kraljevec, a onda se i rado odazvale pozivu susjeda iz Donjeg Hrašćana da sudjelovanje u igrama koje se tamo održavaju. Ističu bez sustezanja da su već prave majstorice u pripremi langoša i rado su ih pekle za druge, na školskom ribolovnom natjecanju, na ma-lonogometnom turniru u Hodošanu, na danima općine u Donjem Kraljevcu te u sklopu humanitarnog koncerta “Veliko srce za Nikolinu” također u Donjem Kraljevcu. Ponosno uređuju park u centru mjesta i brinu da je uvijek uredan i pun cvijeća, a sudjeluju i u akciji “Zelena čistka”. Pridružuju se ostalim udrugama u dežurstvu na Voćarskom sajmu, a godinu zaključuju tradicionalnom božićnom priredbom, na kojoj najmlađi uz pjesme i recitacije dozivaju Djeda Mraza, a on njihov trud nagradi slatkim poklon paketima.

zene_hodosan_2015

PLAN ZA 2016. GODINU

U planu rada Udruge žena Hodošan za 2016. Godinu uvrštene su aktivnosti koje prate potrebe u Hodošanu, s ciljem obogaćivanja društvenog i kulturnog života mještana, a posebice žena i djece. Plan koji predlažemo kroz godinu će se dopuniti aktualnim potrebama mještana.
Planiramo slijedeće aktivnosti:
Sudjelovanje u općinskom fašnjaku
Organizacija događaja vezanih uz Hodošensko prošćenje
Organizacija sportskih aktivnosti i susreta Organizacija izleta
Sudjelovanje na Međunarodnom voćarskom sajmu
Priprema za Božićne svetkovine
Posjet domu za starije i nemoćne „Strahija”
Uređenje društvenog doma


 

U subotu 14. veljače 2015. u holu Osnovne škole Hodošan članice Udruge žena Hodošan održale su svoju redovnu godišnju škupštinu.

Predsjednica udruge je Renata Slamek, dopredsjednica je Renata Zrna, a blagajničke poslove obavlja Violeta Markač.

Upravni odbor čine: Nataša Pendrić, Renata Zrna, Natalija Blagus, Renata Slamek, Bojana Baranašić, Martina Strahija, Kristina Zrna i Violeta Markač.

Analizirajući 2014. godinu Udruga žena je bila veoma aktivna.

679_7965
U plan rada Udruge žena Hodošan za 2015. godinu uvrštene su aktivnosti koje prate potrebe u Hodošanu, s ciljem obogaćivanja društvenog i kulturnog života mještana,a posebice žena i djece.

Naglasak djelovanja Udruge žena Hodošan je da u suradnji s ostalim udrugama u mjestu poboljša kvalitetu življena i provođenja slobodnog vremena žena i djece.
Naravno za ostvarivanje ovog cilja u planu je suradnja s udrugama s područja cijele Općine Donji Kraljevec a realizacija plana rada ovisi dakako o realizaciji financijskog plana.

Udruga žena Hodošan trenutno planira sljedeće aktivnosti:

• Sudjelovanje na općinskom fašnjaku
• Organizacija događaja vezena uz Hodošensko prošćenje
• Organizacija sportskih aktivnosti i susreta
• Organizacija izleta
• Sudjelovanje na Međunarodnom voćarskom sajmu
• Priprema za božićne svetkovine
• Posjet domu za starije i nemoćne „Strahija”
• Uređenje društvenog doma

Na skupštini su se u ime Općine Donji Kraljevec prisutnima obratili predsjednik VMO Zoran Strahija te općinski načelnik Miljenko Horvat.