Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Donji Kraljevec

UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA OGRANAK DONJI KRALJEVEC
Čuvaju sjećanje na Domovinski rat

Ogranak UDVDR Donji Kraljevec je 11. travnja održao izvještajni sabor u Braniteljskom domu u Hodošanu izvještajni Sabor. Izvješće o radu te program rada podnio je predsjednik Stanko Balent, a financijsko izvješće tajnik Krešo Lepen.

Ažuriranje evidencije članova Udruge i kontinuirano djelovanje na prijemu novih, davanje inicijative za poboljšanje zakonske regulative za probleme hrvatskih branitelja te pružanje pomoći članovima Udruge kod ostvarivanja prava sukladno Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i dalje su glavne zadaće Udruge.

Nažalost, godinu je obilježio i jedan tragičan gubitak, 23. srpnja, Udrugu je zauvijek napustio Branko Strahija.

Članovi Ogranka su sudjelovali na XXI. sportskim igrama 25. lipnja u Nedelišću i natjecali se u boćanju, streljaštvu, šahu, kuglanju i stolnom tenisu. Čuvalo se i sjećanje na Domovinski rat, posjetom Kninu 7. kolovoza članovi Ogranka obilježili su vojno-redarstvenu operaciju “Oluja”, a 17. rujna obilježili obljetnicu oslobođenja Međimurja. Radilo se i dalje na uređenju Braniteljskog doma, provedeno je dežurstvo za košnju okoliša tokom čitave godine. Kupljena je nova flekserica i nabavljene sportske majice za natjecanja, pa je i ovo prilika za zahvalu Općini Donji Kraljevec za pomoć Ogranku u njegovim aktivnostima.

veterani_2015_1


Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Ogranka D. Kraljevec održala je Izborni sabor u vijećnici Općine D. Kraljevec. Izvješće o radu podnio je predsjednik Stanko Balent, a financijsko izvješće tajnik Krešo Lepen.

Novi mandat jednoglasno je povjeren starom predsjedniku i tajniku, a u Središnji odbor izabrani su još Željko Lesjak, Josip Kuhanec i Andrija Pongrac.

Nadzorni odbor sačinjavaju: Dobriša Habuš, Đuro Hranjec i Josip Glad, dok su u sudu časti Slavko Dukić, Antun Vlahek i Vlado Glavak.

veterani

Veterani i dragovoljci, članovi Udruge sudjelovali su na natjecanjima na županijskoj razini u streljaštvu, bočanju, kuglanju i stolnom tenisu. Uz dosta aktivnosti na županijskoj razini ostvareno je 5 radnih akcija oko doma u Hodošanu. Objekt je u potpunosti zatvoren i sad će se prići unutarnjem uređenju te uređenju hortikulture. Unatoč krizi nastavili smo s radom oslanjajući se prvenstveno na vlastite snage. Zabili smo cijev za pumpu, izravnali zemlju, kupili pumpu, flaksericu, 30m2 keramičkih pločica te ljepilo za postavljanje pločica. Kolega Slavko Matjačić iz Draškovca, koji već duže vrijeme radi u inozemstvu, donirao nam je dva stola i klupe, a dobili smo i materijal za još dvije klupe i jedan stol. Za uređenje okoliša napravit će se raspored za dva člana koji će se brinuti za košnju trave.

U Prelogu je bio organiziran informatički tečaj za područje Donjeg Međimurja. Naša četiri člana su ga pohađala i uspješno završila. Moram izraziti nezadovoljstvo preraspodjelom novca od strane župana Matije Posavca koji manipulira sredstvima iz županijskog proračuna. On nema ni malo dostojanstva što je i dokazao javnim pozivom za akciju uklanjanja ambrozije. Kad je posao odrađen za obećanu naknadu, ponestalo je sredstava. Želio bih se zahvaliti roditeljima poginulih naših branitelja koji su nesebično dali živote za slobodnu nam Hrvatsku. Iz Hodošana stradali su: Miljenko Novak 19. lipnja 1992., Zvonko Zrna 18. rujna 1995. i Darko Tišljarić 20. studenoga 1991. (Stanko Balent)

2015. g.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima u Hodošanu vijence je položilo i zapalilo svijeće izaslanstvo Općine Donji Kraljevec i Mjesnog odbora Hodošan, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat svim mještanima Općine čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

 

udvdrrh