Udruga umirovljenika

PODRUŽNICA UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Najbrojniji i aktivni, godinama usprkos

Najbrojnija udruga u Općini sada broji 585 članova, ali poziva sve umirovljenike koji nisu njeni članovi da sudjeluju u njenim mnogobrojnim aktivnostima.

Ttijekom godine organizirano je nekoliko izleta, uglavnom u toplice, ali i izlet sufinanciran sredstvima podružnice po bjelovarskom kraju. Velik odaziv članova poticaj da se i u sljedećoj godini organizira više takvih jednodnevnih druženja. Udruga umirovljenika
Međimurske županije u svibnju je organizirala proslavu pedesete i šezdesete godišnjice braka, a među više od stotinu parova našlo se i slavljenika iz ove Podružnice. Njeni su članovi sudjelovali i na županijskim susretima u pikadu i kuglanju te postigli zavidne rezultate.
Ali vrijedi poziv članovima da se uključe u sportske aktivnosti jer će ubuduće biti teško formirati natjecateljske ekipe. Nisu zaboravljeni ni članovi kojima je potrebna pomoć, nekima su uoči Božića podijeljeni darovi.
Cvijećem i svijećama dostojno su ispraćeni oni koji više nisu među nama. Ali veselju je razlog što je petnaestoro članova proslavilo osamdeseti rođendan, a četvoro i devedeseti, njih se darivalo prigodnim poklonima.
U Podružnici zahvaljuju i Općini i Mjesnim odborima, a i svim donatorima koji su novčanim sredstvima i donacijama ove aktivnosti pomogli.

PLAN RADA UDRUGE UMIROVLJENIKA OPĆINE DONJI KRALJEVEC ZA 2016. GODINU

1.Podružnica umirovljenika općine Donji Kraljevec želi i nadalje u 2016.godini doprinositi zbližavanju, pomaganju i razumjevanju stanovnika naše općine, kako bi život svih naših članova, sumještana i ljudi treće životne dobi bio ugodniji i podnošljiviji u ovim teškim vremenima
2.Podružnica će i nadalje raditi na ostvarivanju zajedničkih interesa svojih članova, rješavanju njihovih socijalnih, zdravstvenih i drugih problema,te u tom interesu nastojati što bolje surađivati sa tijelima lokalne uprave i ostalim institucijama
3.Nadalje ćemo raditi na jačanju naše podružnice povećanjem našeg članstva
4.Organizirati ćemo i nadalje zajedničke izlete, druženja i poticati naše članove na rekreaciju
5.Voditi ćemo skrb o svojim najstarijim članovim, o bolesnima i onima najslabijeg materijalnog stana
6.Nastojati ćemo nadalje njegovati već postojeće dobre odnose sa susjednim podružnicama umirovljenika, te stvarati nova prijateljstva, organizirati izlete i druženja te aktivno sudjelovati na susretima umirovljenika naše županije i šire
7.Činiti ćemo sve što može biti od koristi za našu udrugu, našu podružnicu i svakog njezinog člana


 

Na kraju smo još jedne kalendarske godine (2014.) kad se želimo prisjetiti svih događaja, aktivnosti i susreta koji su pratili umirovljenike, članove najbrojnije Udruge na području naše Općine. Trenutno brojimo 592 člana, a ovim putem pozivamo sve umirovljenike, koji još nisu naši članovi, da nam se priključe i sudjeluju u mnogobrojnim aktivnostima.

U travnju, na Bijelu nedjelju, održali smo Izvještajnu skupštinu na kojoj je podnijeto izvješće o radu u proteklom razdoblju. Članovi Podružnice umirovljenika Donji Kraljevec jednoglasno su prihvatili podneseni izvještaj predsjednika Antuna Gosarića, kao i blagajnički izvještaj.

Donesen je plan i program rada za sljedeće jednogodišnje razdoblje. Nakon toga nastavljeno je ugodno druženje svih nazočnih članova i gostiju. Bili smo počašćeni dolaskom načelnika Horvata, predstavnika svih članova mjesnih odbora Općine te predstavnika raznih udruga. Vrijedni članovi naše podružnice sudjelovali su u akciji čišćenja okoliša, zajedno s predstavnicima svih udruga, mjesnih odbora i drugim vrijednim građanima. Udruga umirovljenika Međimurske županije u svibnju je organizirala proslavu pedesete i šezdesete godišnjice braka. Između više od sto parova proslavi su se odazvala i naša tri bračna para, a slavlje je uveličao predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i župan Međimurske županije Matija Posavec

udruga_umirovljenika_2014_1(na slici je bračni par Ružić, Jelena i Josip iz Donjeg Kraljevca).

Na športskom planu sudjelovali smo na županijskim susretima u pikadu i kuglanju te ovim putem pozivamo članstvo da se uključi u naše športske aktivnosti jer će ubuduće biti teško formirati natjecateljske ekipe.

Tijekom godine imali smo niz prekrasnih izleta u toplice i tradicionalno smo organizirali prekrasne zabave. U ova teška vremena nismo zaboravili ni na članove kojima je potrebna pomoć u bilo kojem obliku te smo uoči Božića podijelili prigodne darove. Nažalost, tu se moramo prisjeti i onih koji nisu više s nama te smo ih ispratili uz cvijeće i svijeće. No, veseli nas što smo zajedno s našim članovima proslavili njihov osamdeseti i devedeseti rođendan te smo ih darivali prigodnim poklonima.