ŠRD Šaran Palinovec

Športsko ribolovno društvo “Šaran” iz Palinovca u subotu 20. veljače 2016. g. imalo je svoju izbornu godišnju skupštinu koja je održana u tamošnjem Domu kulture uz prisustvo načelnika općine Miljenka Horvata , predsjednika MO Vladimira Sabola,  prijateljskih društava iz Donjeg Hrašćana, Turčišća i Hodošana i društava koje djeluju u općini.

Na sjednici je za predsjednika ŠRD Šaran Palinovec na mandat od 4 godine ponovo izabran Ivan  Čanadija, dok je  Josip Čemerika izabran za dopresjednika , Ivan Pavlic obavljat će tajničke poslove a  Dragan Vurušić blagajničke.

iz zraka_srd_palinovec_m

PLAN RADA ZA 2016. g.

A.Program temeljnih djelatnosti:

1.Sportsko-takmičarski programi sa „Malom školom ribolova”.
2.Izgradnja mrijestilišta za očuvanje ribljeg fonda te poribljavanje.
3.Redovito održavanje takmičarske staze i šetnice sa klupama.
4.Zaštita,održavanje i unapređenje okoliša novim nasadima.
5.Nabava potrebite opreme te redovno održavanje objekata Društva putem obveznih radnih akcija.

B.Posebni programi:
1.Adaptacija Ribičkog doma(krovište i dr.) i zgrade skladišta.
2.Organizacija i sudjelovanje u sportsko-rekrativnim i drugim društvenim događanjima u Palinovcu u suradnji sa Udrugama i Mjesnim odborom Palinovec te općinom D.Kraljevec(Dani općine,Seoske igre udruga, Dan državnosti i si.)
ŠRD „Šaran” Palinovec je sukladno svojim statutarnim zadaćama i prihvaćenom Planu rada i Financijskom planu za 2015.g. veoma uspješno izvršio i provodio svoje programe aktivnosti  uz pomoć svojih 35 sponzora koji su nam velikodušno pomogli na čemu im iskreno zahvaljujemo.

Ove smo programske dokumente usvojili na godišnjoj skupštini 15.veljače 2015.g. kada smo uručili i 11 zahvalnica i priznanja zaslužnim članovima,sponzorima i udrugama.

Img_7547

Aktivnosti Društva provodilo je naših 43 članova od kojih 40 ribolovaca,5 kadeta i 3 juniora.
Ove su aktivnosti bile usmjerene na održavanje i dovršenju našeg Ribičkog doma,održavanje našeg sportsko-rekreacijskog prostora,takmičarske staze i šetnice sa klupama te dovršenju boćališta kao i brigu za očuvanje zdravog okoliša.
Ove su aktivnosti provedene kroz 6 radnih akcija.

Time smo na ovom našem smo prostoru osigurali svim našim članovima kao i svim žiteljima Palinovca i njihovim gostima različite sportsko-rekreativne sadržaje i prostor za ugodno druženje.
Tome imamo i dobru suradnju sa našim Mjesnim odborom i njegovim agilnim predsjednikom g.Vladimirom Sabol kao i našom općinom
pa smo organizirali tradicionalno seosko druženje za 1. maj uz prigodne sportske igre i nezamjenjiv grah.
Takovo druženje svih Palinovčana organizirali smo i za Dan državnosti 25.lipnja 2015.g. kao i ustupanjem ovog našeg prostora za seoske igre mještana i udruga Palinovca.
Dobru suradnju sa NK „Mladost” Palinovec potvrdili smo sponzorstvom nogometnoj ekipi odličnim domaćim grahom. Naše je Društvo također sudjelovalo u poznatoj humanitarnoj akciji za Nikolinu Glad.
Takmičarska ekipa u sastavu Marko Čanadi, Damir Horvat i Renato Bobetić pod vodstvom Gorana Novaka i Horvat Ivana – Kikija sudjelovala je na Kupu Međimurja u Zabniku i osvojila je 3. mjesto te na takmičenju za Dane naš općine koje se održalo na SRD„JEZERIŠĆE” u Sv. Juraju u Trnju – voditelj ekipe bio  je Goran Novak.

Posebno ističem vrijedan rad dužnosnika našeg Društva koji su se iznimno isticali i zalagali u izvršenju Plana rada i Financijskog plana kao i polučili pozitivne rezultate.
Veoma je važno naglasiti daje naše Društvo izvršilo i sprovelo sve zakonske obveze kao neprofitna udruga građana posebice koje se tiču usklađivanja našega  Statuta i ukupnog administrativno-financijskog poslovanja sa novim zakonima po kojima je naše Društvo imenovalo i registriralo osobu na dužnost likvidatora Društva.

Na kraju ovog Izvješća,a i na kraju mandata moram izraziti iskreno zadovoljstvo i zahvalu svim vrijednim članovima našeg Društva,svim sponzorima i suradnicima i partnerima  za nesebično sudjelovanje u svim aktivnostima na izvršenju naših Planova rada kojima smo smatram, bitno doprinijeli razvoju našeg Društva kao i unaprijedlili ukupni društveni život žitelja Palinovca.

Hvala i BISTRO.

Predsjednik ŠRD”Šaran” Palinovec:Ivan Čanadi

SRD saran_1

U aktivnostima koje smo provodili u 2014.g., u mnogočemu su pomogle i naše općinske vlasti kao i Mjesni odbor Palinovec. Pomogle su u realizaciji zajedničkog nam cilja: okupljanje svih naših mještana poradi sportsko-rekreativnih aktivnosti i korisnog druženja te uređenja našeg prelijepog i ugodnog okoliša koji koristi naše Društvo. Naše Društvo s ponosom podsjeća da je višegodišnjim vlastitim naporima (1996. – 2013.), ponajviše sadašnjeg predsjednika Ivana Čanadija te članova Upravnog odbora: dopredsjednika Josipa Čemerike, blagajnika Dragana Vurušića, tajnika Ivana Pavlica te Ivana Horvata kao i drugih aktivnih članova te odličnom suradnjom sa NK “Mladost” Palinovec, uredilo naš prostor, posebice naš Ribički dom sa svom potrebitom infrastrukturom, za ugodno sportsko rekreativno druženje. Temeljem velikog doprinosa u tom višegodišnjem poslu naše je Društvo donijelo odluku o dodjeli “Zahvalnica” članovima Đuri Šafariću, Franji Šoltiću i Damiru Vinkoviću kao i našem uvaženom partneru NK “Mladost” Palinovec.

Naše je Društvo sukladno svojim osnovnim djelatnostima te na usvojenom Programu rada i Financijskom planu te drugim aktivnostima iniciranih po našem Upravnom odboru, u 2014.g. provelo velik broj akcija između kojih ističemo: redovne radne akcije na održavanju okoliša, šetnice sa klupama, ribolovne staze, a posebice ističemo popločavanje našeg Ribičkog doma uz zahtjevan rad naših članova volontera ponajviše Ivana Čanadija i Josipa Čemerike, a uz veliku i pomoć našeg donatora lvana Novaka. U izgradnji pak bočarske staze iznimno vrijedan i nezamijenjiv doprinos i pomoć imali smo od našeg Tomislava,Tomice Čanadija. Redovne se aktivnosti provode i na poribljavanju i na uređenju mrjestilišta, osobito po našoj Komisiji za poribljavanje u sastavu Josip Tomašek, predsjednik te Nenad Kuhanec i Drago Bengez.

Naša juniorska ekipa sa voditeljima Goranom Novakom i Ivanom Horvatom u sastavu Renato Barić, Marko Čanadi i
Damir Horvat sudjelovala je na ribičkim i kup natjecanjima na kojima su osvajali:1. mjesto R. Barić i 3. mjesto D. Horvat
u Kotoribi, a M. Čanadi 3.mjesto u Novakovcu dok su na županijskom kupu u Žabniku osvojili 2. mjesto u ekipnoj
konkurenciji. Na Dane naše Općine 3. svibnja bili smo domaćini natjecanja općinskih ribičkih ekipa uz pokroviteljstvo naše
Općine i VMO Palinovec, na kojem je ekipa ŠRD”Trnava”Hodošan osvojila 1. mjesto, 2. mjesto pripalo je ŠRD”Črnec” Donji Hrašćen, 3. mjesto ŠRD”Jezerišće” Sv.Juraj u Trnju dok je domaćinu našem ŠRD “Šaran” Palinovec pripalo posljednje 4. mjesto.

Na brižno i mukotrpno uređenom prostoru našeg Društva u ugodnom ambijentu organizirali smo zajednička druženja
svih Palinovčana i njihovih gostiju – ističemo druženje sa sportsko-rekreativnim aktivnostima na državni
blagdan 1. svibnja. Također smo iznimno ponosni i počašćeni da smo bili domaćin prvih seoskih igara u zajedničkoj organizaciji svih udruga koje djeluju u Palinovcu. Igre su se održale 12. srpnja u vedrom cjelodnevnom sportskom druženju i takmičenju u 6 sportskih igara (pikado, rušenje piramide lopticom, viseća kuglana, slalom zavezanih očiju, tunel i istiskivanje loptice kroz vatrogasnu cijev), kada je 1. mjesto osvojila ekipa mladeži DVD-a, 2. ŠRD “Šaran”, 3. Udruga žena, 4. NK”Mladost” i 5. Udruga mladih. (predsjednik Ivan Čanadi)