NK Mladost – Palinovec

Nogometni klub „Mladost“ Palinovec osnovan je 1972.godine, što znači da je u 2014. navršio 42 godine. U tim zrelim godinama imamo vrlo dobre rezultate i trudimo se da svake godine napredujemo u natjecateljskom i organizacijskom smislu.

Trenutno u klubu djeluju tri ekipe: seniori, juniori i pioniri. Da bi tih 60-ak igrača moglo trenirati i natjecati se u svojim ligama, brine se uprava kojoj je na čelu predsjednik Gordan Horvat, dopredsjednik Franjo Jančec, tajnik Nikola Kolarić, blagajnik Vladimir Sabol i ostali članovi uprave Božidar Tkalec, Miljenko Fileš, Darko Sabol, Damir Dolenec, Antun Talan, Denis Tkalec i Bojan Modrinjak.

NK_Palinovec_2015

Vrlo dobro surađujemo i s ostalim udrugama iz našeg sela: ŠRD-om „Šaran“, Udrugom žena Palinovec i DVD-om Palinovec.

U 2014. godini seniorska ekipa postigla je povijesni uspjeh ulaskom u finale Međimurskog nogometnog kupa druge godine uzastopno, a osvojili su odlično 2. mjesto u 1. međimurskoj nogometnoj ligi.

Nogometni klub „Mladost“ je u 2014. godini, osim brojnih nogometnih susreta, organizirao druženje s navijačima na turniru u beli, sudjelovao je u prvim seoskim igrama između udruga u Palinovcu, a održan je i tradicionalni malonogometni turnir „Med vulicama“.

U kolovozu je seniorska ekipa igrala pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa nedaleko Osijeka u mjestu Antin, no pobjedu je odnio domaći sastav. Na gostovanje u Slavoniju ekipu je pratilo i mnogo navijača koji su stigli autobusom i osobnim vozilima.

Jesenski dio sezone 2014./15. seniorska ekipa završila je na odličnom 2. mjestu i plasirala se u završnicu međimurskog kupa.

NK_Palinovec_2015_1