Vijeće mjesnog odbora Palinovec

Što je novo u Palinovcu ?

Godinu smo započeli u pripremama za događaj koji naše mjesto čini jedinstvenim u Općini a i puno šire. U skladu s tradicijom koju mještani izuzetno cijene, održan je 19. dan mjesta Palinovec. Tijekom proslave dodijeljene su plakete mjesta Palinovec našem duhovnom vođi vlč. Darku Kelemeniću, umirovljenoj učiteljici Elizabeti Matijaško i posthumno Tomi Lovrenčiću. U programu su sudjelovali mještani, posebice mladi, učenici PŠ Palinovec, članovi KUD-a Općine D. Kraljevec i Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec. Svečanosti je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec i to je prvi put da se župan odazvao pozivu na našu svečanost. Prema planu rada i financijskom planu Palinovec je i ove godine bio gradilište,Trenutno je u fazi završetak druge dionice pješačko –biciklističke staze. Na završenom dijelu kolnika obilježene su crte i pješački prijelaz, postavljeni novi znakovi, a na prilaznoj cesti u naselje iz smjera Sv. Jurja u Trnju i Palovca postavljeni su novi stupići.

Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihova svakodnevnog i neposrednog interesa. Ove godine Palinovec je izabrao novi sastav VMO-a na mandat od četiri godine koji čine: predsjednik Vladimir Sabol, zamjenica predsjednika Tamara Recek, tajnica Saša Sabol i članovi Josip Čemerika, Dragan Vurušić, Kruno Fileš i Ivan Pavlic.

Uloženi su znatni napori u rješavanje problema koji uzrokuje nakupljanje vode u podrumskim prostorijama ispod poslovnog prostora Anda u Domu kulture. Obnovljene su prostorije VMO-a Palinovec i dječje igralište. Bogatiji smo za udrugu u koju polažemo veliku nadu – Udruga mladih „Palinovčan“. Novi sastav VMO-a Palinovec pokrenuo je i projekt na kojem volonterski radi naš mještanin pa ćemo uskoro imati web stranicu Palinovca.