Vijeće mjesnog odbora Hodošan

Godina koja prolazi svakako će ostati upamćena kao godina u kojoj je konačno ostvarena dugogodišnja želja mnogih mještana Hodošana, a to je sanacija i izgradnja parka u centru mjesta. Završetkom građevinskih, a nakon toga i hortikulturalnih radova centar našeg mjesta konačno je dobio izgled kakav zaslužuje. Ipak se je pokazalo točnim da je za ovakav financijski i građevinski pothvat bila potrebna politička potpora na razini Općine koja u ovom slučaju nije izostala. Od ostalih građevinskih radova svakako treba spomenuti dovršetak radova na pješačkim stazama na našem mjesnom groblju čime smo udovoljili zahtjevima naših mještana koji već duže vrijeme upozoravaju na taj nedostatak. Opća financijska situacija ipak nam nije dozvolila da ostvarimo sve radove koje smo planirali, ali od njih nismo odustali već smo ih ugradili u planove razvoja i izgradnje mjesta za period koji je pred nama.

Početkom godine održali smo Zbor mještana na kojem je uz uobičajene teme i rasprave donesena jedna vrlo bitna i dugo iščekivana odluka, a to je da se u najkraćem mogućem roku iz naselja izmjeste repetitori za mobilnu telefoniju. Peticija koju su prikupljali naši mještani predana je općinskoj vlasti s namjerom da se pomogne u rješavanju ovog gorućeg problema. Općinska vlast i načelnik Općine reagirali su na zahtjeve mještana i u rujnu nisu produžili ugovor s operaterom čiji je toranj na zemljištu Općine i Mjesnog odbora Hodošan. Time se je od investitora zatražilo izmještanje opreme i samog tornja iz našeg mjesta. Investitor, odnosno vlasnik tornja, obvezao se da će nakon isteka roka koji ima za preseljenje taj toranj svakako i ukloniti. Što se tiče tornja koji je ugovorom obvezao investitora i privatnu osobu, Mjesni odbor i općinska vlast nemaju nikakvu pravnu i zakonsku ingerenciju nad takvom vrstom ugovora, ali ipak smo se aktivno uključili u rješavanje ovog problema i pokušavamo naći rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za sve uključene strane.

Ni u protekloj godini nismo zaboravili na udruge koje djeluju u našem mjestu. U skladu s financijskim mogućnostima izlazili smo u susret svim njihovim željama i planovima i tako pomagali u njihovom radu i obogaćivanju raznovrsnih sadržaja u našem mjestu. Kao i proteklih godina, i ove smo godine organizirali sada već nadaleko poznati Hodošenski fašnjak koji je opet oduševio kako brojem, kreativnošću sudionika i natjecatelja tako i brojem posjetitelja. Ove smo godine organizirali veliku priredbu povodom Dana mjesta gdje smo ugostili udrugu „Međimurje“ iz Velenja.

(predsjednik VMO Hodošan Zoran Strahija)