Košarkaški klub – Donji Kraljevec

KK Kraljevcan_logoOSVRT na natjecanje i aktivnosti kluba u sezoni 2013/2014

I dalje najveći sportski klub u Općini koji kontinuirano i kvalitetno radi sa svim uzrastima

NATJECATELJSKI PREGLED SEZONE

Minule sezone 2014/15 KKDK se kao i dosad kontinuirano natjecao u svih 5 natjecateljskih kategorija: dječaci U12, mlađi kadeti U14, kadeti U16, juniori U18 i seniori te igrao KUP natjecanje.

Dječaci U12

U skupini s Kotoribom i Donjom Dubravom ostvarili su 4 pobjede i 2 poraza te potom igrali od 4. do 6. mjesta i ostvarili sve pobjede no završili natjecanje kao 4. od 10 prijavljenih ekipa.

Trener: Mihael Ružić, Dino Lepen

Mlađi kadeti U14

 Prvi dio sezone ostvarili omjer pobjeda i poraza 4:9, drugi dio 6:2, ukupno 10 pobjeda i 11 poraza; na kraju ostvarili 10. mjesto od 14 ekipa. Napomena: igrao je samo jedan igrač 2000. godište, svi ostali puno su mlađi te će mlađi kadeti rezultat tražiti u tekućoj sezoni 2014/15.

Trener: Mihael Ružić.

 Kadeti U16

 Osvojili su 4. mjesto od 9 ekipa; u prvom dijelu omjer 4:4, u završnom dijelu lige za plasman od 1.-4. mjesta pobjeda za bolji plasman je izostala jer su se Međimurje, Varaždin i Kotoriba pokazali kao jače, ali i starije i uigranije ekipe. Napomena: igrao je samo jedan igrač 1998. godište, svi ostali puno su mlađi te će kadeti bolji rezultat tražiti u tekućoj sezoni 2014/15.

Trener: Mihael Ružić.

Juniori U18

 Završili sezonu 4. sa omjerom pobjeda i poraza 7:7; jedna pobjeda djelila ih je od regionalnog natjecanja; ekipu Dubravčana koja se plasirala na regionalno natjecanje dva puta su pobjedili…, no bodovi su izgubljeni zbog nekompletnosti kod slabije plasirane ekipe iz Murskog Središća. U tekućoj sezoni 2014/15 juniori su ponovo pomlađeni, no u sezonu su ušli dosta hrabro te se očekuje dobar rezultat.

Trener: Miljenko Mesarić, Mihael Ružić.

Seniori

 Nakon solidnih, ali igrački nekompletno odrađenih kondicijskih priprema tijekom kolovoza i rujna 2013.g. seniori su osrednje odigrali pripremne utakmice prije početka sezone na kampu u Sv.Martinu na Muri. Utakmicu polufinala KUPA Međimurja 2013 seniori su opet igrali s najjačim košarkaškim klubom u Međimurju KK Međimurjem, a od kojega su tijesno izgubili 12 poena razlike i to u zadnjim trenucima utakmice ponajprije zahvaljujući boljoj trkačkoj spremi KK Međimurja.

C liga Sjever/Međimurje 2013-14 sastojala se od 9 klubova. Nakon dvokružnog odigravanja utakmica nažalost nakon tri sezone nije izboreno „doigravanje“ za prvaka s 4 najbolje ekipe. Osvojeno je 6. mjesto, za razliku od prošlogodišnjeg 3.

Problem seniorske ekipe nažalost opet se ogledao na području organizatora igre te nekonituiranosti igre te nadasve ozljedama igrača koje su rapidno krenule već od 3.kola tako da su seniori već nakon 3. kola ostali bez Štefana,D., Švende,T., Branilović,R., Međimurec,M.

Trener: Miljenko Mesarić, Domagoj Štefan (razigravanje)

Tekuću sezonu 2014/15 seniori su započeli pod vodstvom nekadašnjeg trenera prvoligaškog sastava KK Vajde, Brune Kovačića, prof.kineziologije koji će pokušati s visokom i vrlo potentnom ekipom seniora ostvariti što bolji plasman u C-ligi koja ove godine broji 9 klubova od kojih je teško izdvojiti favorita, ali i fenjeraša

KK Kraljevcan_1

OSTALE AKTIVNOSTI KLUBA

 Travanj 2014.

  • Četvrte godine zaredom KKDK je sudjelovao u sklopu globalne akcije Zelena čistka povodom dana planeta Zemlje.

 Svibanj 2014.g.

  • Početkom svibnja KKDK je s ekipom U14 sudjelovao na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti gdje je osvojio treće mjesto u jakoj konkurenciji koju je osim domaćina i osvajača turnira KK BLF, činio i KK Bayern iz Muenchena osvajač drugog mjesta. Naš je igrač David Šupljika izabran u najbolju petorku turnira. Cijeli se turnir naravno kao i svke godine dosad ostvario uz svesrdno zalaganje i trud Ištvana Kuzme.

Trener: Mihael Ružić i Dino Lepen

Lipanj 2014.g.

  • Dana 14/15 lipnja uspješno je organiziran međunarodni košarkaški turnir U16 + jedan igrač godinu stariji. Na turniru su nastupile ekipe KK BLF iz Budimpešte i KK Bratstvo Bosanska Krupa. KKDK pod vodstvom Mihaela Ružića osvojio je drugo mjesto, dok je prvo pripalo fizički nadmoćnijem KK BLF-u. Treće mjesto osvojila je mlada, ali borbena ekipa iz Bosanske Krupe. Najbolji strijelac turnira i drugi najbolji u natjecanju gađanja trica bio je naš Gabrijel Švenda. Dogovorena je nova suradnja sa prijateljskim klubovima iz Mađarske i BiH.

 

  • Ponovo se prionulo poslu na igralištu uklonjeno je svo smeće, pokošena trava, a od strane DVD-a D.Kraljevec ponovo je oprano igralište od prašine i ostalog smeća te je time igralište otvoreno za hakl sezonu 2014.

Srpanj 2014.g.

  • Drugi po redu noćni turnir u uličnoj košarci povodom vjersko-kulturno-sportske manifestacije „Magdaljenje u D.Kraljevcu 2014.“ započeo je u još boljoj organizaciji i posjećenosti nego prošlogodišnji, no radi iznenadne obilne kiše turnir je morao biti prekinut. Nadamo se da će nas naredne godine služiti ljepše i toplije vrijeme.

 

Dok čitate ovaj tekst sve ekipe KKDK-a su u punom pogonu. U klubu aktivno trenira i za tekuću sezonu licencirano je ukupno 50 igrača. A u ovoj sezoni košaku su počele trenirati i tri djevojčice. Ukoliko interes djevojčica bude veći po prvi puta će se oformiti i ženska košarkaška ekipa u našem klubu.

Treneri sezone 2014/14: Bruno Kovačić – seniori, Mihael Ružić – mlađe kategorije Dino Lepen –mlađe kategorije.

 Vrata škole košarke otvorena su svakome, dođite i pridružite nam se, postanite dio najbrojnijeg sportskog tima u našoj Općini! Dođite na naše utakmice i svojim prisustvom bodrite naše igrače prema boljem uspjehu!

 

Najljepše Božićne i Novogodišnje čestitke! Vaši košarkaši.

 Domagoj Štefan

predsjednik KK Donji Kraljevec

 www.KKDK.hr, a potražite nas i na facebook-u