DVD Hodošan

U subotu 23.01.2016. u holu Osnovne Škole Hodošan sa početkom u 19:00 sati, održana je Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hodošan.

Predsjednik Društva Andrija llijaš otvorio je Skupštinu te pozdravio goste, uzvanike i sve prisutne. Sjednici su uz mnogobrojne goste  prisustvovali zamjenik zapovjednika VZMŽ Robert Meglić te načelnik Letinja Farkas Szilard i načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat .
U radno predsjedništvo izabrani su: Andrija llijaš za predsjednika radnog predsjedništva, Mladen Naranđa i Pandur Jurica za članove radnog Predsjedništva.

IMG_5398

Za zapisničara izabran je Dragutin Pavlic, a za ovjerovitelje Zapisnika izabrani su Vlahek Antun i Kovačić Dominik.

Slijedila su izviješća Upravnog odbora koje je podnio Predsjednik društva Andrija Ilijaš , a izvješće Zapovjednika podnio je Zapovjednik Kuhanec Josip.
Blagajničko izvješće podnio je Blagajnik Dragutin Pavlic a izvješće Nadzornog odbora podnio je Predsjednik NO
Plan rada i Financijski plan pročitao je Dragutin Pavlic.
Glasovanjem su svi članovi prihvatili Plan rada i Financijski plan za 2016. godinu.
Na sjednici je donesena Odluka o ovlastima Upravnog odbora DVD-a za donošenje Financijskog plana za naredno jednogodišnje razdoblje.
Podijeljene su Zahvalnice donatorima i Pohvale članovima DVD-a. Pod ostala pitanja i prijedlozi nije bilo diskusije, slijedila je zakuska.
ZAHVALNICE: DONATORI

1.LETENYE VAROŠ POLGARMESTERI HIVATAL FARKAS SZILARD POLGAMESTER

2.LIMARIJA KOVAČ

3.RESTORAN „ZELENGAJ” HRANJEC
POHVALE ČLANOVI DVD-a

PANDUR JURICA, VLAHEK MATIJA, GROZDEK DOMINIK, BEZJAK KRISTIJAN, KOVAČIĆ DOMINIK, ČEMERIKA DENIS
POHVALE ČLANOVI DVD-a II (mladež)

HORVAT DARIO, HRANJEC SIMON, JURČEC NIKOLINA, VARGA KARLO

SPOMENICE:

KUHANEC JOSIP – 40 god
SMOLEK ZLATKO – 30 god
ČEMERIKA VLADIMIR -10 god
ČEMERIKA DENIS – 10 god
PANDUR JURICA – 10 god

IMG_5444

 

Uz svoju aktivnost DVD Hodošan posvetio se preventivnom pregledu domaćinstva, žetvene aktivnosti, posjetu Osnovnoj školi Hodošan i tamošnjem Dječjem vrtiću, obuci članova rukovanjem vatrogasnom tehnikom i pregledu hidrantske mreže u mjestu. Sudjelujemo na općinskom natjecanju s „A“ i „B“ desetinom te s dvije desetine mladeži, kao i na vježbama u Republici Mađarskoj. Društvo je dostojno proslavilo Dan sv. Florijana kod nas i u Republici Mađarskoj, sudjelujemo na proslavi 125. godišnjice postojanja i rada DVD-a D. Kraljevec i na proslavama DVD Draškovec i Lendava.

DVD Hodosan_2014_1

Društvo pomaže u svim akcijama u mjestu i u Općini. Organizirana su dežurstva u dane kada se održava Općinski fašnjak, Voćarski sajam, čuvanje Božjeg groba, proštenje u Hodošanu. Zbog obilnih kiša ispumpavala se voda po Hodošanu. U dva dana bilo je čak 25 intervencija. Dvadeset članova našeg Društva sudjelovalo je na utvrđivanju nasipa Trnave kod Goričana.

Nakon dvije godine mukotrpnog rada uspjeli smo nabaviti rabljeno kombi vozilo opel vivaro (8+1 mjesto), ali dobro sačuvano. Ovim putem zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli oko nabave vozila, a primopredaju vozila izvršit ćemo na proslavi Dana sv. Florijana 2015. godine.

DVD Hodosan_2014_2

Kruna našeg rada bila je javna vježba „Kliješta 2014“, održana 16. studenoga 2014. uz sudjelovanje DVD Donji Kraljevec, DVD Goričan i Doma za starije osobe „Strahija“ Hodošan a odnosila se na gašenje požara automobila, spašavanje osobe iz automobila, dizanje traktorske prikolice i rezanje automobila. (predsjednik Andrija Ilijaš).