Aktiv žena Donji Pustakovec

AKTIV ŽENA DONJI PUSTAKOVEC
Veseli nas suradnja s drugim udrugama

Članice AŽ Donji Pustakovec godinu na izmaku počele su godišnjom skupštinom na kojoj su jednoglasno donijele odluku o manjim izmjenama u vodstvu. Uslijedile su redovne aktivnosti, pridružile se Križnom putu župe Sveti Juraj u Trnju koji se ove godine održan na biciklima, a u akciji Zelena čistka zajedno s ostalim udrugama uredile prostor oko doma kulture i uredile svoju cvjetnu gredicu.

aktiv zena pustakovec_1

Po prvi puta su se uključile u obilježavanju Dana narcisa i prikupljenim novcem pomogle oboljelima od raka dojke. Veseli nas suradnja i druženje s ostalim udrugama i ženama naše Općine, rado smo se odazvale pozivima udruge žena iz Hodošana i Donjeg Hrašćana na sportske susrete, i ove godine smo pomogle Klubu mladih “Pustakovčan” u pripremi hrane na općinskom malonogometnom turniru i igrama mladih, kažu Pustakovčanke. Spremno se odazivaju i kad ih zove Općina – na Danima Općine u Donjem Kraljevcu pripremale su tradicionalna jela, među njima i pretepenu juhu s buncekom, na Voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu odradile dežurstvo i za to ispekle domaće kolače. I ove godine su sudjelovale na područnom područnom vatrogasnom natjecanju u Palinovcu i pobijedile.

aktiv zena pustakovec_2015_1

Prisjetile su se i na tragediju Vukovara i sve poginule u Domovinskom ratu i 18. studenoga zapalile svijeće i lampaše ispred kapelice u mjestu. Godinu su završile obilježivši Nikolinje uz prigodan program naših učenika Područne škole Sveti Juraj u Trnju.

aktiv zena pustakovec_2015_2


 

Članice Aktiva žena Donji Pustakovec u veljači su održale svoju redovnu godišnju skupštinu. Okrjepom smo dočekale vjerne hodočasnike koji su i ove godine krenuli na svoj IV. veliki Križni put po svim naseljima naše Župe te se i same pridružile Križnom putu. Na dan akcije Zelena čistka zajedno s ostalim udrugama našeg mjesta uredile smo prostor oko Doma kulture i posadile cvijeće. Željne rekreacije odazvale smo se pozivu udruge žena „ Štikla“ iz Hodošana na sportske susrete. Udruga žena iz Donjeg Hrašćana također nas je pozvala u Gaćice na susrete na koje se svake godine rado odazovemo. Uvijek nas veseli suradnja i druženje s ostalim udrugama žena naše Općine.

I ove godine sudjelovale smo na vatrogasnom natjecanju VZPO Donji Kraljevec – Goričan u Donjem Hrašćanu i na županijskom natjecanju u Svetom Križu. Uz osvojeni pehar u Donjem Hrašćanu odlično smo se zabavile i družile s ostalim vatrogascima i vatrogaskinjama.

Naše članice pomogle su Klubu mladih „Pustakovčan“ u pripremi hrane na malonogometnom općinskom turniru. Svoje dežurstvo odradile smo i na Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu na općinskom štandu i za tu prigodu ispekle domaće kolače za sve posjetitelje i goste. Početkom jeseni uredile smo cvjetnu gredicu zasadivši petstotinjak maćuhica koje itekako uljepšavaju naše selo ispred Doma kulture. Na kraju godine, već tradicionalno, obilježile smo Nikolinje uz lijepi program naših učenika PŠ Sveti Juraj u Trnju i mlađe folklorne sekcije KUD-a Općine Donji Kraljevec. Svu djecu Sveti Nikola razveselio je darovima.

Za ovu godinu imamo još u planu izlet naših članica i ostalih žena željnih druženja i dobre zabave. (predsjednica Gordana Čonka) •

Comments are closed.