Sveti Juraj u Trnju : održano je sportsko druženje mještana

U organizaciji članova nogometnog kluba „Trnje“, udruga mjesta, školske kuharice, mještana i Mjesnog odbora Sveti Juraj u Trnju u subotu 28.07.2018.g. održano je sportsko druženje mještana sela i onih koji se smatraju Sveto-Đurčanima na nogometnom igralištu NK Trnja u Svetom Jurju u Trnju.

Kao i prošle godine i ove godine održane su igre između četiri ulica- Svjetske, Tihe, Jorgovana i Gajiča i to u: potezanju užeta, skakanju u vreći, vožnji u tačkama, kotrljanju starih automobilskih guma te gađanju olovke u bocu.
Najbolja i najjača u potezanju užeta te najbrži u vožnji tačkama ove godina je bila ekipa Svjetsake ulice. U gađanju olovke u bocu i skakanju u vrečema pobjednici su bili Jorgovani,
dok je Tiha ulica najbrže kotrljala auto gume u slalomu između čunjeva.

Kad se sve skupa na kraju zbrojilo najviše znanja, spretnosti, sreće i osvojenih bodova u igrama imale su Svjetska i Tiha ulica po četrnaest, Jorgovani trinaest i Gajičari sa devet bodova.
Nogometna utakmica koja se održala nakon igara imala je samo revijalni, prijateljski karakter.

Iako je nogometni klub petu godinu u „mirovanju“ dridesetak nogometaša aktivno je i sudjelovalo u nogometnoj utakmici naizmjenice izvučenih Plavih dresova protiv Crvenih i osjetilo ponovno loptu na nogama.

Nije bilo imperativa pobjede pa je sve prošlo u mirnom tonu uz koje padanje  i „traženje zraka“ po igralištu. Staro društvo ponovno je bilo na okupu pa se pazilo „jedni na druge“.

Mogučnosti i želje nekadašnjih nogometaša pratila je uz bodrenje, smijeh i pljesak i mnogobrojna selska publika.
Po sparnom i teškom vremenu za mlade i stare nogometaše pobjedu je ostvarila ekipa Plavih sa 5:2, uz bolju igru i dobro raspoloženog golmana Emira.

Nakon nogometne utakmice uslijedilo je i ono najbitnjije, zajedničko druženje uz pećeni odojak, salatu, piće, kuhani kukuruz i langoše.

Na druženje, navijanje, veselje i smijeh odazvao se poveći broj mještana koji su uz  glazbu „žive muzike“ i ples dočekali i jutarnje sate na nogometnom igralištu.

Tko je sve sudjelovao u nogometnoj utakmici i kakva je bila atmosfera na vručem igralištu može se vidjeti iz priloženih slika.

Radovan Čavlek i  Božidar Fajić.

, ,