Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja !

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Općina Donji Kraljevec je 5. kolovoza 2018. obilježila Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim borcima i braniteljima u Hodošanu.
Mještani su se posebno prisjetili i svojih vitezova Darka Tišljarića, stradalog 20. studenog 1991. godine te Zvonka Zrne koji je poginuo 18. rujna 1995.

Nakon polaganja vijenca načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat uz zahvalu brojnim borcima za slobodu zaželio je svim mještanima Općine Donji Kraljevec sretan Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Kako pak se datum obilježavanja smrti Stjepana Radića poklopio i s današnjim Danom pobjede, Danom domovinske zahvalnosti i Danom hrvatskih branitelja, tradicionalnom misom zadušnicom u mjesnoj crkvi u Hodošanu međimurski HSS se prisjetio svog prvog predsjednika, Stjepana Radića te mu po 29. puta zapalio svijeće i položio vijence.