CENTAR DR. RUDOLF STEINER: 154. OBLJETNICA ROĐENJA DR. RUDOLFA STEINERA

154. OBLJETNICA ROĐENJA DR. RUDOLFA STEINERA

Povodom 154. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera Centar  je organizirao prigodni program u sklopu kojeg je održan biodinamički poljoprivredni tečaj kojeg je vodio Drago Purgaj iz Slovenije, agronom i  biodinamički voćar. Trodnevno predavanje pratilo je petnaestak poljoprivrednika.

Img_4324
Osim poljoprivredne teme, Centar se pridružuje inicijativi Saveza waldorfskih institucija i inicijativi Hrvatske, te je 27. veljače po prvi puta obilježen kao   „Dan waldorfske pedagogije“. Program je bio namijenjen odgajateljima, roditeljima i djeci,  ali i svima onima koji su htjeli doznati nešto više o waldorfskoj pedagogiji, pa je tako Melita Novinčak prof. održala predavanje na temu: “Što nudi waldorfska pedagogija u razvoju djeteta – odgoj kao umjetnost” . Predavanje je pobudilo poprilično veliki interes, pratilo ga je oko pedesetak  osoba. Nakon predavanja roditelji koji su sa sobom poveli dječicu sudjelovali su u zajedničkoj radionici izrađujući ptičice od nepredene vune, upoznali su rad s pčelinjim voskom i na kraju s oduševljenjem odslušali priču za laku noć .

U subotu u prijepodnevnim satima održana je i peta radionica za odgajatelje pod nazivom „ Važnost pričanja priča u razvoju djeteta” te prigodna radionica na temu  „izrada pokretne slikovnice“.
Radionicu je vodila Melita Novinčak, prof., waldorfski odgajatelj.

 

 

, , , ,