Održano 11. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa u Hodošanu

11. županijsko natjecanje mladih Crvenoga križa

U subotu, 14. ožujka,  u Osnovnoj školi Hodošan održano je 11. natjecanje mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole.

U ovom organizacijski veoma zahtjevnom natjecanju sudjelovalo  je rekordnih 15 ekipa iz osnovnih škola i 4 ekipe iz srednjih škola Međimurja.  Ovo je jedino školsko natjecanje koje se održava u nenastavni dan, a uspješnost može zahvaliti samo vrijednim djelatnicima i učenicima škole domaćina i podršci djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

150314_11-CK-Hodosan_066
Natjecanje je okupilo ukupno 260 sudionika. Ispitna povjerenstva činili su liječnici i medicinski tehničari i sestre uz uspješnu podršku djelatnika i volontera Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnika i učenika OŠ Hodošan.  Uvodni  kulturno-umjetnički program dali su članovi zbora pod ravnanjem Andreje Feher, neovisna kazališna družina Matične škole voditeljice Martine Kuretić Sedlar, mali recitaori i pjevači 3.h razreda voditeljice Katarine Barić i pripravnice Tine Jurčan te neizostavna grupa Kiki & Kiki (Kristian Čurila i Kristijan Ovčarić).

Osnovna škola Hodošan prigodno je zahvalila dosadašnjoj ravnateljici GDCK Čakovec Nadi Špoljarić na dugogodišnjoj besprijekornoj suradnji. Svečanosti su bili nazočni pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti MŽ Branko Sušec, zamjenica načelnika Općine Donji Kraljevec Snježana Pongrac, članovi Upravnog odbora te volonteri GDCK.

Po prvi puta škola domaćin organizirala je i mali poučni put za mentore – posjećen je Muzej Međimurja dr. Juraj Kolarić u Donjem Hrašćanu gdje je vodstvo preuzeo Božidar Kolarić. Također, po prvi puta ekipe su imale organizirana i tri odmorišta gdje su odmarali u radionicama o timskom radu, izradi kreme i tjelesnom razgibavanju.

150314_11CK-2_Hodosan_6Među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, najuspješnija je bila ekipa Osnovne škole Donji Kraljevec u sastavu: Jana Kovač, Gabrijela Kovač,  Martina Mlinarić,  Maja Zrna,  Laura Režek i  Melisa Ciglarić  (mentorica Dunja Novak),  druga je ekipa Osnovne škole Hodošan u sastavu: Karla Hajdinjak, Iva Fileš, Dario Blažeka, Matija Borović, Nina Klobučarić i Isabell Erin Sabol (mentorice Monika Kanižaj i Jelena Sobočan Tkalčec), a treća je ekipa Osnovne škole Mala Subotica u sastavu: Greta Lajtman, Franjo Križaić, Jan Martan, Kristina Cirkvenčić, Luka Cirkvenčić i Klara Juras (mentorica Kristina Kobal).

Među srednjim školama, u kategoriji mladeži, prva je ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u sastavu Lorena Novaković, Karmela Vadlja,Nina Dominić, Adriana Bratić, Ana Jančec i Rea Korpar (mentor Krešimir Trojko), druga je ekipa Srednje škole Čakovec u sastavu  Ana Novak, Sara Karlovčec, Sara Čalopek, Antonio Gužvinec i Toma Denis (mentorice Dunja Gašparić i Maja Posedi),  a treće mjesto zauzela je ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u sastavu Danijela Katarina Dominić, Lea Petran, Dora Grabar, Viktorija Jesen, Jelena Kocen i Tena Benčik (mentorica Tanja Turk).
Prema riječima izvršnog organizatora Ivana Barića, ravnatelja škole domaćina, ovogodišnji rezultati pokazali su uobičajenu visoku kvalitetu svih ekipa, a kroz vježbe i natjecanja prvu pomoć je naučilo i svladalo najmanje  200 novih učenika. Na svečanosti u Zelengaju pehare, medalje i Bilten natjecanja pobjednicima je uručio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.
Dvije pobjedničke ekipe, iz Osnovne škole Donji Kraljevec i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, bit će sudionice 7. međužupanijskog natjecanja u nekoj školi u Varaždinskoj županiji 18. travnja 2014. godine.
To je poseban izazov pobjednicima jer će se za odlazak na državno natjecanje boriti opet protiv 18 ekipa iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije.

opširnije na   www.crveni-kriz-cakovec.hr u dijelu “Mladež” / “11. županijsko natjecanje”.

Ravnatelj: Ivan Barić, mag. prim.

, ,