Udruga mladih Palinovčan

UDRUGA MLADIH “PALINOVCAN”
Najmlađi, a već nanizali aktivnosti

Najmlađa udruga u mjestu, stara tek godinu dana, već se ponosi brojnim aktivnostima. Počelo je organizacijom turnira u beli, nastavilo sudjelovanjem u kulturno-umjetničkom programu uz Dan Palinovca. U travnju je priređeno spaljivanje vuzmenke – Udruga je sve posjetitelje počastila pićem. Udruga se uključila i u “Zelenu čistku”.

udruga mladih palinovec_2015

Na seoskim igrama koje je organizirala Udruga žena Palinovec ekipa Udruge je osvojila 3.mje-sto, ali se i odlično zabavila, a sudjelovala i na 15. igrama mladih Međimurske županije u Donjem Pustakovcu.
Dva tjedna nakon toga u želji da se okupe mladi iz ovog kraja turnir u graničarima, podsjetivši na igru koja je nak bila obavezna pod školskim odmorom. Kontinuirano tokom godine radi se na uređenju prostorija Udruge, u skladu s financijskim mogućnostima. Ovome treba dodati da se Udruga odaziva pozivima na turnire što ih organiziraju druge udruge iz Međimurja, osobito rado na one humanitarnog karaktera, kako bi se barem malo pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

Iz Udruge zahvaljuju onima koji njima u tome pomažu.


 

Udruga mladih „Palinovčan“ novoosnovana je udruga u našoj Općini s ciljem okupljanja mladih s područja Palinovca koji žele kvalitetnije i osmišljenije provoditi svoje slobodno vrijeme. Uz pomoć i podršku Tamare Recek, Dragana Vurušića i Vladimira Sabola, Udruga je osnovana 14. lipnja 2014. godine.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je rukovodstvo Udruge: Petar Sabol (predsjednik), Madlen Kovačić (zamjenica predsjednika), Saša Sabol (tajnica), Luka Oreški (blagajnik), članovi predsjedništva Daniel Čemerika, Deni Kovačić, Ivan-Petar Srpak te Nadzornog odbora Dino Fileš, Ivana Hanić i Iva Kenjereš.

udruga mladih palinovec_1U ovih nekoliko mjeseci koliko postojimo, sudjelovali smo u raznim aktivnostima u selu i izvan njega. Prva aktivnost u kojoj smo sudjelovali bile su 1. seoske igre u Palinovcu. Iako nismo osvojili nikakvu nagradu, lijepo smo se družili i odlično zabavili. U kolovozu je u Donjem Pustakovcu održan Malonogometni turnir između naselja Općine Donji Kraljevec.

Ekipu, koja je predstavljala naše selo i osvojila 1. mjesto, činili su i članovi naše Udruge. Nedugo nakon toga sudjelovali smo na 4. igrama mladih Međimurske županije, također u Donjem Pustakovcu. Natjecali smo se s dvije ekipe, od kojih je jedna osvojila odlično 3. mjesto. U suradnji s Mjesnim odborom Palinovec obnovili smo igrala na dječjem igralištu kako bi djeci na igralištu bio što ljepši i ugodniji boravak.

udruga mladih palinovec_2U planovima za sljedeću godinu ističemo uređenje prostorije Udruge, sudjelovanje u kulturno-umjetničkom programu povodom Dana Palinovca, organiziranje raznih turnira i aktivnosti u kojima će mladi kvalitetno provoditi svoje vrijeme. (predsjednik Petar Sabol)

udruga mladih palinovec_3