Stolnoteniski klub Hodošan

STK „Hodošan“ osnovan je 2003. godine, a protekla 2014. bila je jako uspješna. U klubu ima oko 25 članova, igrača svih dobi. Natječu se u županijskim ligama STS Međimurja s 3 ekipe. Jedna ekipa je u 1. ligi (STK Hodošan 1: Paula Markati, Saša Suhodolčan, Jan Zrna i Josip Markati), dok se ostale dvije ekipe natječu u 3. ligi (STK Hodošan 2: Franjo Zrna, Franjo Krznar, Jurica Pandur, Davor Vidović, Tomislav Bezjak i Nikolina Jurčec, STK Hodošan 3: Josip Zrna, Karlo Markati, Josip Magdalenić, Denis Dominić i Damir Dominić )

STK_Hodosan_1
Za uspjehe u županijskim ligama je dodijeljena je organizacija turnira Top 12, skupa 12 najboljih igrača 1. županijske lige. Natjecanja se provode vikendima, a trenira se utorkom i četvrtkom u dvorani Osnovne škole Hodošan. U suradnji s OŠ Hodošan treniramo i pripremamo školsku djecu za stolnotenisko školsko natjecanje Međimurske županije. Trenerica je Paula Markati. U planu je i nastavak treniranja mladih uzrasta, tj. pokretanje škole stolnog tenisa.

STK_Hodosan_2
STK Hodošan vrlo je aktivan i na državnoj razini. Naime, ženska ekipa natječe se u Superligi, najvišem rangu stolnog tenisa u Hrvatskoj. Veliki uspjeh bio je opstanak u Superligi u sezoni 2013./14., a trenutno se u sezoni opstanak već osiguran. Igračice Paula Markati, To So, Tamara Ramić i Ana Švarc te pričuva je Nikolina Jurčec nalaze se na 7.mjestu od 10 najboljih ekipa. Prema kriterijima STS Međimurja STK „Hodošan“ nositelj je kvalitete za seniore. Kriteriji su višegodišnje djelovanje, hrvatska ranglista igračica, sudjelovanje u reprezentaciji te ostali rezultati. Velike zasluge za odlične rezultate ima Paula Markati, mlade reprezentativke Hrvatske, osvajačice europske juniorske medalje te trenutno 5. na ranglisti seniorki. Paula ujedno nastupa za U21 selekciju te na pojedinačnim međunarodnim i hrvatskim turnirima.

STK_Hodosan_4

Ove godine klub je aktivno sudjelovao u organizaciji „Masters turnira“ na kojem se okupilo 160 najboljih igrača Hrvatske po 16 najboljih u 5 muških i 5 ženskih kategorija. Igračica kluba Paula Markati na tom je turniru u kategoriji seniorki osvojila 3. mjesto. Za organizaciju smo dobili same pohvale, a svi su bili oduševljeni uvjetima u dvorani te prekrasnim okolišem OŠ Donji Kraljevec. Turnir veoma visokog državnog ranga otvorio je načelnik Općine D. Kraljevec Miljenko Horvat, a gosti su bili bivši stolnoteniski svjetski prvak i legenda hrvatskog i jugoslavenskog stolnog tenisa Dragutin Šurbek, predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš i direktor reprezentacija Renato Čengić.

STK_Hodosan_3

Nažalost, u godini velikih rezultata i uspjeha STK Hodošan izgubio je najvažniji meč. Naime, Filip Bergovec, višegodišnji član, igrač i još bolji mladi čovjek, izgubio je život u tragičnom događaju. To je bio nenadoknadiv gubitak za klub koji će ga uvijek rado sjećati.