Općinski načelnik

 

NAČELNIK OPĆINE MILJENKO HORVAT DODIJELIO 15 STIPENDIJA STUDENTIMA IZ OPĆINE DONJI KRALJEVEC
Na temelju Pravilnika o stipendiranju redovnih studenata, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat u srijedu 30.12.2015. u prostorijama općine dodijelio je petnaest STIPENDIJA ZA 2015./2016.GODINU REDOVNIM STUDENTIMA NA PREDDIPLOMSKIM, INTEGRIRANIM I DIPLOMSKIM STUDIJIMA.

Općina Donji Kraljevec dodjeljuje 15 (petnaest) stipendija studentima za akademsku 2015./2016.godinu redovnim studentima na preddiplomskim, integriranim i diplomskim studijima koji imaju prebivalište na području Općine Donji Kraljevec.
Stipendija dodijeljena po ovom natječaju iznosi 500,00 kuna mjesečno.

Općina Donji Kraljevec na temelju raspisanog natječaja dodjeljuje petnaest studentskih stipendija i to:
Antonio Blažeka, Lidija Mesarić, Marta Sabol, Dario Pintar, David Dominić, Karlo Strahija, Filip Grabant, Kristina Lajtman,
Dora Štefok, Karlo Komorski, Tajan Pavlic, Dajana Švenda, Nikola Ružić, Martina Vidović, Ivan Đurašin.

studenti_00

Primanje za studente

Istog dana u Hotelu Kralj održano je primanje za studente iz Općine Donji Kraljevec na kojima je sudjelovalo 40 studenata iz Općine uz načelnika općine Miljenka Horvata i njegove zamjenice Snježane Pongrac.
Načelnik i njegova zamjenica su se obratili studentima te im poželjeli uspješan završetak studija.
Pri tome je napomenuto da bi ovakva druženja studenata trebala postati tradicionalna.
Na primanju je napravljeno predstavljanje samih studenata a načelnik je pozvao sve studente na osnivanje Kluba studenata te da se oni putem kluba, Savjeta mladih, raznih udruga ili osobno mogu uključiti u Strategiju razvoja Općine i tako dati ideju, prijedloge i želje za bolju budućnost.


 

Poštovani mještani Općine Donji Kraljevec, dragi prijatelji!

nacelnik_miljenko_horvat_mIskusniji za još jednu godinu zajedničkog života izdajemo naše općinsko glasilo u kojem sažimamo sve najvažnije što smo radili, što se desilo i kako smo živjeli (ili bolje preživjeli) tijekom, sada već, prošle godine.

U veoma teškoj financijskoj i ekonomskoj godini mi smo u našem svakom mjestu probali razveseliti ljude radeći nešto novo, obnavljajući nešto staro. Isto tako na razne smo načine pratili programe i aktivnosti svih naših udruga. Od svih lijepih stvari koje su mi se dešavale tijekom godine najljepši su ipak bili susreti i razgovori s ljudima o njihovim željama, potrebama, idejama i primjedbama. Posebno je bilo lijepo ako sam im kroz našu općinsku strukturu mogao izaći u susret i pomoći u rješavanju njihovih problema. Naše najveće bogatstvo ipak su ljudi bez kojih ne bi bilo naših lijepih mjesta. Da bi to bogatstvo zadržali, možda i povećali, osmislili smo niz programa kojima pomažemo našoj djeci, mladima i starijima kako bi im olakšali i poboljšali život i standard.

Nismo zaboravili ni one naše građane koji nemaju dovoljno za život pa smo i njima pomagali kako bi i oni svoj život proživjeli dostojanstveno.

Tijekom ove godine nismo zaboravili ni naše pokretače Općine, a to su gospodarstvenici. S njima smo uvijek rado podijelili probleme i obostrano pomagali jedni drugima.

Na kraju, ipak imamo razloga biti svi skupa zadovoljni. Neki su projekti ove godine već započeti, novi veliki projekti su pokrenuti i projicirani prema EU fondovima, neki su u pripremi i krenut će sljedećih godina.

Velika su sreća dani Božića kada se, barem nakratko, zaustavljamo u svakodnevnoj jurnjavi i u krugu obitelji posvećujemo jedni drugima i našoj zajedničkoj vjeri koja nas okrepljuje i snaži. Stoga vas pozivam na ozbiljno razmišljanje i na molitvu da kao pojedinci ne budemo nemarni, pozivam vas da budite iskreni i da čistog srca slavimo Božić.

Želim da svi zajedno dočekamo Božić u sreći i zadovoljstvu sa svojim obiteljima i bližnjima te da nam rođenje malog Isusa bude dodatni poticaj za nadu u optimističan početak nove, bolje i uspješnije godine.

Želim da u novoj godini i nadalje u našim obiteljima i našoj zajednici izgrađujemo zajedništvo, ljubav, vjeru i međusobno razumijevanje.

Čestit vam Božić i sretna nova 2016. godina!

Načelnik Miljenko Horvat

 

 


 

OPĆINSKA TIJELA

Općinski načelnik i zamjenca načelnika:


Općinski načelnik zastupa Općinu i nositelj je izvršne vlasti Općine. Općinski načelnik svoju dužnost obavlja profesionalno.

nacelnik_miljenko_horvat_m

 

 

 

U drugome krugu izravnih izbora za načelnika općine Donji Kraljevec izabran je  HSS-ov kandidat za načelnika Miljenko Horvat iz Donjeg Kraljevca.

 

 

 

donacelnica-Snjezana-Pongrac_m

 

 

Zamjenica načelnika Općine Donji Kraljevec je Snježana Pongrac iz Hodošana.