Mjesni odbori Općine Donji Kraljevec

ZAPISNIK sa jedanaeste sjednice VMO D.Kraljevec koja je održana 26.03.2018. godine u prostorijama općine Donji Kraljevec.

MO_Donji Kraljevec_ZAPISNIK_11_032018


 

Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihova svakodnevnog i neposrednog interesa.
U Općini Donji Kraljevec postoji 6 mjesnih odbora.

Mjesni odbori Općine Donji Kraljevec
Mjesni odbori Ime i prezime Dužnost Kontakt      
MO Donji Kraljevec Mladen Blažeka Predsjednik 091 5136415
MO Hodošan Zoran Strahija Predsjednik 098 546045
MO Palinovec Vladimir Sabol Predsjednik 098 9051031
MO Donji Hrašćan Tomica Mihalec Predsjednik 098 9316344
MO Donji Pustakovec Igor Ivković Predsjednik 091 3624006
MO Sveti Juraj u Trnju Božidar Fajić Predsjednik 098 295166

 

VMO DONJI KRALJEVEC
1.Mladen Blažeka – predsjednik
2.Sven Mikulan – zamjenik predsjednika
3.Tomica Strahija
4.Zlata Tota
5.Dino Lepen
6.Martina Radić
7.Mirjana Međimurec
8.Vjekoslav Cvek
9.Sandro Sadiković


 

Vijeće mjesnog odbora HODOŠAN:

1.Zoran Strahija – predsjednik
2.Zvonko Vadlja – zamjenik predsjednika
3.Nina Grabant-Lončarić
4.Vlatko Vuk
5.Mario Vadlja
6. Jerko Blagus
7.Zlatko Ružić
8.Ivan Markati
9.Slađana Vadlja

MO HODOŠAN
Uz nevelik proračun činimo što možemo

Proračun Mjesnog odbora Hodošan nije bio velik, ali u tom okviru činili smo sve da bismo zadovoljili potrebe i zahtjeve mještana mještana, kaže predsjednik Vijeća MO Hodošan Zoran Strahija. Početkom proljeća počelo se uređenju mjesta, tu treba zahvaliti Udruzi žena Hodošana, ali i drugim mještanima koji iz godine u godinu ulažu trud, vrijeme i sredstva da bi Hodošan bio ljepši.

Obavljena je i dugo čekana sanacija poljskih puteva, poravnavanje postojećeg sloja materijala i navoz novoga gdje je to bilo potrebno.

Posao tu još nije obavljen, čeka se nastavak sljedećeg proljeća. Konačno je sanirano korito potoka “Srat-ka” i nadamo se da će
ga Nadležni u takvom stanju i održavati. Tokom godine obavljeni su sitni popravci i sanacije na društvenom domu, grobnoj kući, dječjem igralištu i na dvorani društvenog doma. Prije blagdana Svih svetih uređene su staze na starom dijelu groblja obavljeni su radovi na groblju na uređenju staza. Izrađena su tri reda staza između grobova.

Mjesni odbor je i ove godine organizirao priredbe i kulturne događaje koji već imaju tradiciju u mjestu – proslava Praznika rada, Dana mjesta i “Hodošenski fašnjak” i ove su godine privukli veliki broj sudionika i posjetitelja. U skladu s mogućnostima proračuna Mjesni odbor je i ove godine pomagao svim udrugama u mjestu, kaže Strahija.

 


 

Vijeće mjesnog odbora DONJI HRAŠĆAN :
1.Tomica Mihalec – predsjednik
2.Mišel Pozdrec – zamjenik predsjednika
3.Marija Kukec
4.Leon Branilović
5.Valentina Jurčec
6.Laura Bunc
7.Krešimir Barić

MO DONJI HRAŠĆAN
U teškoj godini nešto se ipak radilo

Godina pri kraju u Donjem Hrašćanu neće biti zapamćena po značajnijim građevinskim projektima, kaže predsjednik VMO Tomica Mihalec. Nadamo se da će 2016. godini po tome biti bolja. Planiralo se asfaltirati parkiralište kod Vatrogasnog doma, napraviti rasvjetu za autobusno stajalište u Guleščaku i asfaltirati put prema igralištu. Usprkos teškom financijskom stanju ipak se radilo, kaže Mihalec, obnovljeno je igralište za djecu, obnovljena je stara, a postavljena nova autobusna kućica, zavoženi su poljski putevi, koliko su sredstva dopuštala. Pokrenuta je investicija, odnosno uređenje prostora za lokal, očekuje se da će do kraja godine on biti otvoren, a i da će zaposliti ljude iz mjesta.

Prodano je zemljište od 900 kvadratnih metara, za izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe. Sredstva dobivena prodajom namijenjena su uređenju autobusne kućice i rasvjete (Guleščak). Dokumentacija za obnovu društvenog doma upućena je Ministarstvu kulture, ali ovaj projekt nažalost nije prošao u javnom pozivu. Ovih bi dana trebala biti gotova dokumentacija za uređenje zaštite od buke na dionici autoceste pored mjesta.

Mjesni odbor je podržao rad svih udruga u Donjem Hrašćanu, a i financirao nabavu poklona uz Svetog Nikolu. Za 2016. godini u planu je polaganje asfalta kod Vatrogasnog doma te prema nogometnom igralištu i postavljanje rasvjete za autobusno stajalište kod Guleščaka. Za neke planove dobili smo obećanje od načelnika da će oni biti realizirani u 2016. godini, kaže Mihalec. Dodao je ispriku mještanima zbog toga što nije bilo zbora mještana, on će se održati sredinom iduće godine. 

Vijeće mjesnog odbora DONJI PUSTAKOVEC:
1.Igor Ivković – predsjednik
2.Mario Mihocek – zamjenik predsjednika
3.Ivan Borović
4.Goran Novak
5.Dejan Borović

 


 

Vijeće mjesnog odbora SVETI JURAJ U TRNJU:
1.Božidar Fajić – predsjednik
2.Goran Habuš – zamjenik predsjednika
3.Renato Višnjić
4.Nevenka Tomašek
5.Tomislav Čavlek

MJESNI ODBOR SVETI JURAJ U TRNJU
Groblje je uređeno, društveni dom čeka

Za 2015. godinu u planu VMO Sveti Juraj u Trnju bilo je da Međimurska županija i Općina Donji Kraljevec financijski potpomognu uređenje groblja, Spomen parka i društvenog doma prije samog obilježavanja svečanosti dana antifašizma i oslobođenja Međimurja, podsjeća predsjednik VMO Božidar Fajić na najznačajniji ovogodišnji projekt u mjestu. Uređenje društvenog doma sa spomen sobom NOB-a, odnosno njegovog poda, sanitarnog čvora i kuhinje, kandidirano je kod Ministarstvakulture.

Dok je uređenje groblja provedeno gotovo u cijelosti, uz zalaganje općinskog načelnika Miljenka Horvata i Antuna Horvata, vlasnika tvrtke Dohomont iz Goričana, sponzora u dijelu radova, sredstva od države za društveni dom nisu stigla, to se prebacuje u plan za iduću godinu. Od načelnika je zatraženo da kod čakovečke Elektre urgira da obnovi fasadu transformatorske stanice u središtu mjesta. Na prostoru kraj prometne ceste od društvenog doma i raskrižja, predviđena je sadnja drveća, dok je na dječjem igralištu postavljena nova njihaljka koju je izradila tvrtka MDI d.o.o., a posađene su i dvije lipe. Kod župne crkve posađeno je ukrasno drveće.

Odlukom Mjesnog odbora je prostorija u kojoj se nalazila trgovina data u najam na četiri godine Caritasu župe Sveti Juraj u Trnju, na upravljanje župniku Darku Kelemeniću. Sve troškove režija snosi sam Caritas, koji je najavio da će namjestiti prostoriju i urediti ju kao uredski prostor. U samom radu Caritasa sudjelovat će mladež župe. Uređenu prostoriju za svoje sastanke moći će koristiti udruge, mladi i druge ustanove koje djeluju u samom mjestu.

 


 

Vijeće mjesnog odbora PALINOVEC:
1.Vladimir Sabol – predsjednik
2.Tamara Recek – zamjenica predsjednika
3.Dragan Vurušić
4.Saša Sabol
5.Josip Čemerika
6.Kruno Fileš
7.Ivan Pavlic

MO PALINOVEC
Mjesto ima svoju mrežnu stranicu

U Palinovcu u 2015. godini nije nedostajalo aktivnosti – izgrađena je druga dionica pješačko-biciklističke staze te kolnik županijske ceste kroz mjesto, a na školskom dvorištu zasađeno je nekoliko lipa te su obnovljene dječje igračke i napravljen je pješčanik, podsjeća predsjednik Vijeća MO Palinovec Vladimir Sabol.

Osnovana je još jedna udruga u mjestu, Udruga mladih „Palinovčan”, a Mjesni joj odbor pomogao u uređenju njene prostorije, u nju je uvedeno grijanje.

U cilju boljeg informiranja mještana, ali i drugih zainteresiranih za zbivanja u Palinovcu, VMO je pokrenuo otvaranje web stranice mjesta s adresom palinovec.info.

U suradnji s udrugama u mjestu kreće se u rješenje problema onečišćenja ribnjaka iz peradarnika, dogovoreno je da se u proljeće počne pošumljavanjem površine između peradarnika i ribnjaka.

Ove se godine po dvadeseti puta slavilo Dan Palinovca, prošlo je dvadeset godina od posvećenja kapelice Presvetog trojstva – tim je povodom i obnovljena njena fasada.

Po običaju su uz proslavu dodijeljene plakete zaslužnima za razvoj mjesta, ovogodišnji su dobitnici Ivan Novak, Tomislav Srpak i ŠRD “Šaran”. U programu su sudjelovali učenici PŠ Palinovec, bračni par Miklaužić, članovi Udruge mladih “Palinovčan”, koje je za nastup pripremila Tamara Recek, uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Općine Donji Kraljevec i vokalnu pratnju Udruge žena Palinovec, te Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec. Kako bi se mještani Palinovca družili i zabavili i ove godine organizirane su seoske igre pod pokroviteljstvom MO.