Mažoretkinje općine Donji Kraljevec

Odlazak na Svjetsko prvenstvo u twirlingu 2015.

Mažoretkinje i twirlingaši Donjeg Kraljevca već jedanaestu godinu postižu vrhunske rezultate. Dvije godine zaredom okitili su se europskim zlatom. Ove godine na Državnom mažoret prvenstvu medalju su osvojile najmlađe u Tradicionalnom mažoret plesu. To je veliki uspjeh za djevojčice koje su trenirale manje od godinu dana i od kojih neke nisu imale ni šest godina. Prvi put su sudjelovale na državnom natjecanju u konkurenciji četrnaest iskusnijih ekipa, ušle su u finale i izborile treće mjesto u Hrvatskoj. Medalju je osvojila ekipa juniorki u kategoriji exibition.

mazoretkinje_1Duet Ana Jančec i Jana Kovač osvojio je europsku medalju u kategoriji s rekvizitima. Trenerica i autor koreografije je Tihana Ledenko.

mazoretkinje_2Za odlazak na Europsko twirling prvenstvo 2014. izborili su se Roberta Kovačić, Dora Štefok, Lana Naranđa i Bernard Barač. Bernard Barač je višegodišnji europski vice prvak u juniorskoj konkurenciji. To je potvrdio na Europskom prvenstvu u twirlingu u Oostendu u Belgiji 17. – 20. travnja 2014. Tihomir Bendelja, višegodišnji europski i svjetski prvak, u Oostendu je potvrdio svoj primat u twirlingu u brojnoj konkurenciji europskih seniorskih twirlingaša. Tihomiru, kao treneru Twirling kluba Donji Kraljevec, Bernardov uspjeh je potvrda uspješnog trenerskog rada.

Osim sudjelovanja na mažoret i twirling natjecanjima nastupalo se na Mažoret showu u Kotoribi, na Danima mažoretkinja u Ludbregu, na Špancirfestu u Varaždinu i na Danima Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Stalni smo sudionici priredbi Osnovne škole Donji Kraljevec. Sudionici smo Move Weeka u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo. U sklopu akcije Flash Mob, a istovremeno se na zadanu koreografiju plesalo u 17 europskih gradova. Prijavili smo se na županijski natječaj za Akciju čupanja ambrozije. Mažoretkinje uz pomoć roditelja uspješno su odradile površine koje su im povjerene. Na naše veliko zadovoljstvo dodijeljena su nam novčana sredstva, koja će poslužiti za nabavu novih uniformi i rekvizita i odlazak na natjecanja. Treću godinu zaredom organizirali smo Godišnju priredbu i reviju mažoretkinja ulicama Donjeg Kraljevca. Uz Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec gosti su bile Mažoretkinje Goričana, Mažoretkinje Kotoribe i Twirling klub Ludbreg.

mazoretkinje_3Ana Jančec, Stefani Branilović, Iva Fileš, Katarina Jančec i Jana Kovač učesnice su Međimurskog festivala zabavne glazbe u Sv. Martinu na Muri kao plesna pratnja grupe Vulkan.

Zahvaljujemo se brojnim sponzorima koji nam pomažu u našem radu. Posebno ističemo Općinu Donji Kraljevec, Tehnix d.o.o. D. Kraljevec i Naranđa Transporte Hodošan. Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Donji Kraljevec na potpori i Osnovnoj školi Hodošan koja nam pomaže ustupajući nam svake godine dvoranu za trening u vrijeme priprema za europska prvenstva.

Twirlingaši se pripremaju za Svjetsko twirling prvenstvo u Lignnanu u Italiji 2015. ekipno u kategoriji PON-PONi i u konkurenciji sola i dueta. Uz uspjehe u mažoret konkurenciji jedan smo od najuspješnijih twirling klubova u

Hrvatskoj i svake godine se natječemo na europskim twirling prvenstvima. Neponovljiv uspjeh je četvrto mjesto naše twirling ekipe 2013. što do sad nije uspjelo ni jednoj hrvatskoj twirling ekipi.

mazoretkinje_4Vršimo i dalje upis novih članova. Pridružite se našem uspješnom klubu koji treniraju licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja. Treninzi se održavaju dva puta tjedno u školskoj dvorani u Donjem Kraljevcu. (Danica Štefok) •