MAŽORETKINJE I TWIRLING KLUB

MAZORETKINJE I TWIRLING KLUB DONJI KRALJEVEC
Bila je to još jedna “zlatna” godina

Iza Mažoretkinja i twirling kluba Donji Kraljevec je još jedna godina velikih uspjeha. Svi twirlingaši iz Donjeg Kraljevca su se na državnom prvenstvu u Solinu okitili medaljama u solo konkurenciji i u parovima i plasirali se na Svjetsko twirling prvenstvo u Italiji. Zlatne medalje osvojili su Bernard Barač u kategoriji Artistic twirl solo, Helena Glavak (solo jedan štap A razina), Paula Percač (rhytmic twirl A razina) i parovi Bernard Barač-Paula Percač i Bernard Barač-Helena Glavak. Srebrne medalje osvojili su Bernard Barač (rhytmic twirl elite razina), Jana Kovač (kadet solo jedan štap) i Lana Naranđa (strutting u X najmlađi).

Twirling_02

Na 19. prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u Svetom Ivanu Zelini izborene su četiri pobjede. Zlatnu medalju u tradicionalnom mažoret plesu osvojila je grupa minime starije u sastavu Nika Šupljika, Lana Naranđa, Laura Glavak, Arijana Strniščak, Lea Kovač, Doris Dominić,
Nadja Vuk, Sara Jesenović, Rea Sabol starija, Nevia Kolenda, Melani Cirkvenčić, Martina Sokač, Mia Jurčec, Eva Grabant, Amalija Kovač, Hana Tomašek, Marta Ružman, Rea Sabol mlađa, Enesa Kučko, Melani Mihoci, Iva Kočiš i Jana Kovač.
Pridružite nam se

Mažoretkinje i twirling klub upisuju nove članove. Predsjednica udruge Danica Štefok zainteresiranima poručuje – pridružite se našem uspješnom klubu kojeg treniraju licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja. Treninzi se održavaju dva puta tjedno u školskoj dvorani u Donjem Kraljevcu.
Doroteja Veselin. Zlato su osvojila i tri dueta s rekvizitima, najmlađe Lana Naranđa i Nika Šupljika, kadetkinje Iva Fileš i Katarina Jančec i juniorke Jana Kovač i Ana Jančec.

Twirling_06

Dok su trajale pripreme za prvenstvo Hrvatske twirlingaši su se uspješno natjecali na Svjetskom twirling prvenstvu u Lignanu u Italiji. Bernard Barač, višegodišnji europski juniorski viceprvak, prvi put se natjecao kao senior. U jakoj konkurenciji postao je osmi na svijetu.

Grupa juniorki u zajedničkoj koreografiji s Ludbreškim mažoretkinjama osvojila je osmo mjesto (Martina Tota, Dora Štefok, Roberta Kovačić, Stela Petrošanec, Ana Jančec, Stefani Branilović, Iva Fileš, Katarina ,Jančec i Jana Kovač). Dobar plasman imale su i Helena Glavak, Paula Percač, Jana Kovač i Lana Naranđa. Za uspješan plasmanu zaslužni su vrsni treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.

U Lignanu je u listopadu održano i Europsko prvenstvo u mažoret plesu, a mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca na njemu opet izborile mjesto u vrhu. Duet Katarina Jančec i Iva Fileš osvojio je europsko zlato, Lana Naranđa i Nika Šupljika peto mjesto, a grupa Exibition treće mjesto u Europi.

Osim na službenim natjecanjima nastupalo se na nizu priredbi i manifestacija, a održana je i godišnja priredba i revija mažoretkinja ulicama Donjeg Kraljevca. Uz Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec gosti su bile Mažoretkinje Goričana, Mažoretkinje Kotoribe i Twirling klub Ludbreg.


 

Mažoretkinje i twirlingaši Donjeg Kraljevca već dvanaestu godinu postižu vrhunske rezultate. Dvije godine zaredom okitili su se europskim zlatom. Prošlee godine na Državnom mažoret prvenstvu medalju su osvojile najmlađe u Tradicionalnom mažoret plesu. To je veliki uspjeh za djevojčice koje su trenirale manje od godinu dana i od kojih neke nisu imale ni šest godina. Prvi put su sudjelovale na državnom natjecanju u konkurenciji četrnaest iskusnijih ekipa, ušle su u finale i izborile treće mjesto u Hrvatskoj. Medalju je osvojila ekipa juniorki u kategoriji exibition.

mazoretkinje_1Duet Ana Jančec i Jana Kovač osvojio je europsku medalju u kategoriji s rekvizitima. Trenerica i autor koreografije je Tihana Ledenko.

mazoretkinje_2Za odlazak na Europsko twirling prvenstvo 2014. izborili su se Roberta Kovačić, Dora Štefok, Lana Naranđa i Bernard Barač. Bernard Barač je višegodišnji europski vice prvak u juniorskoj konkurenciji. To je potvrdio na Europskom prvenstvu u twirlingu u Oostendu u Belgiji 17. – 20. travnja 2014. Tihomir Bendelja, višegodišnji europski i svjetski prvak, u Oostendu je potvrdio svoj primat u twirlingu u brojnoj konkurenciji europskih seniorskih twirlingaša. Tihomiru, kao treneru Twirling kluba Donji Kraljevec, Bernardov uspjeh je potvrda uspješnog trenerskog rada.

Osim sudjelovanja na mažoret i twirling natjecanjima nastupalo se na Mažoret showu u Kotoribi, na Danima mažoretkinja u Ludbregu, na Špancirfestu u Varaždinu i na Danima Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Stalni smo sudionici priredbi Osnovne škole Donji Kraljevec. Sudionici smo Move Weeka u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo. U sklopu akcije Flash Mob, a istovremeno se na zadanu koreografiju plesalo u 17 europskih gradova. Prijavili smo se na županijski natječaj za Akciju čupanja ambrozije. Mažoretkinje uz pomoć roditelja uspješno su odradile površine koje su im povjerene. Na naše veliko zadovoljstvo dodijeljena su nam novčana sredstva, koja će poslužiti za nabavu novih uniformi i rekvizita i odlazak na natjecanja. Treću godinu zaredom organizirali smo Godišnju priredbu i reviju mažoretkinja ulicama Donjeg Kraljevca. Uz Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec gosti su bile Mažoretkinje Goričana, Mažoretkinje Kotoribe i Twirling klub Ludbreg.

mazoretkinje_3Ana Jančec, Stefani Branilović, Iva Fileš, Katarina Jančec i Jana Kovač učesnice su Međimurskog festivala zabavne glazbe u Sv. Martinu na Muri kao plesna pratnja grupe Vulkan.

Zahvaljujemo se brojnim sponzorima koji nam pomažu u našem radu. Posebno ističemo Općinu Donji Kraljevec, Tehnix d.o.o. D. Kraljevec i Naranđa Transporte Hodošan. Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Donji Kraljevec na potpori i Osnovnoj školi Hodošan koja nam pomaže ustupajući nam svake godine dvoranu za trening u vrijeme priprema za europska prvenstva.

Twirlingaši se pripremaju za Svjetsko twirling prvenstvo u Lignnanu u Italiji 2015. ekipno u kategoriji PON-PONi i u konkurenciji sola i dueta. Uz uspjehe u mažoret konkurenciji jedan smo od najuspješnijih twirling klubova u

Hrvatskoj i svake godine se natječemo na europskim twirling prvenstvima. Neponovljiv uspjeh je četvrto mjesto naše twirling ekipe 2013. što do sad nije uspjelo ni jednoj hrvatskoj twirling ekipi.

mazoretkinje_4Vršimo i dalje upis novih članova. Pridružite se našem uspješnom klubu koji treniraju licencirani treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja. Treninzi se održavaju dva puta tjedno u školskoj dvorani u Donjem Kraljevcu. (Danica Štefok) •