DVD Sv. Juraj u Trnju

DVD SVETI JURAJ U TRNJU
Zadovoljni ovom godinom, ali može i bolje

Nekoliko prijašnjih godina DVD Sveti Juraj u Trnju je na natjecanjima nastupao s dvije ekipe, muškom A i muškom B, ali je ove godine zbog spriječenosti nekih članova bilo prisiljeno od njih napraviti samo jedni, A ekipu. To je donijelo uspjeh na područnom natjecanju, osvojivši četvrto mjesto plasirala se na županijsko natjecanje, i tamo bila trideset i četvrta. Društvo se i ove godine predstavilo na tradicionalnom natjecanju sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji, u olimpijskom duhu, nakon službenog dijela nije nedostajalo zabave i veselja.

Proveden je i niz drugih javnih aktivnosti, vatrogasci su prali spomen-park kod mjesnog groblja, na Veliku subotu čuvali Božji grob u župnoj crkvi u Svetom Jurju u Trnju, kuhali tradicionalni prvomajski grah. Obavljena je prevencija, pregledani su hidrantska mreža i ormarići, dežuralo se uz žetvu, a i na Voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu.

Na kraju, ali ne najmanje važno – da bi pri intervencijama bilo što brže i uspješnije društvo se u protekloj godini opremilo novom pumpom-muljačom te novim agregatom za struju. Zadovoljni smo postignutim i učinjenim u protekloj godini, ali težit ćemo tomu da u novoj bude i više aktivnosti, a natjecateljski rezultati bolji, kažu u DVD Sveti Juraj u Trnju.


 

U subotu dana 06.02.2016. s početkom u 19 sati u Društvenom domu Sveti Juraj u Trnju održala se redovna godišnja skupština DVD Sveti Juraj u Trnju.

Skupštinu je otvorio predsjednik Vladimir Kolonić te pozdravio sve prisutne.

Na skupštini je bio županijski zapovjednik i zapovjednik javne postojbe Mladen Kanižaj.
Uz sva susjedna i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva  iz DVD Sveta Marija, DVD Palinovec, DVD Donji Pustakovec, DVD Hodošan, DVD Donji Hrašćan, DVD Goričan, DVD Donji Kraljevec i DVD Čehovec, te mještana i vatrogasaca Svetog Jurja u Trnju, skupštini su prisustvovali i načelnik Općine Donji Kraljevec gosp. Miljenko Horvat,  predstavnik vijeća Mjesnog odbora gosp. Božidar Fajić, gosp. Dragutin Glad ispred VZMŽ i gosp. Dragutin Pavlic počasni zapovjednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan.

Za 30 godina rada i djelovanja u društvu priznanje je primio Kovač Sretan.

Zahvalnicu za 50 godina rada i djelovanja u DVD Sveti Juraj u Trnju primili su : Čavlek Josip, Habuš Josip i Molnar Vladimir.

sk_DVD_sveti juraj_27

 

Dnevni red:
1.Otvaranje skupštine i izbor radnih tijela i to: -radnog Predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika

2.Izvješća:
-Upravnog odbora i Zapovijednika, Blagajnika i Nadzornog odbora

3.Prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2016.
4.Rasprava
5.Usvajanje Izvješća, Programa rada i Financijskog plana
6.Donošenje Odluke o ovlastima Upravnog odbora DVD-a za donošenje Financijskog plana za naredno jednogodišnje razdoblje
7.Podjela spomenica
8.Ostala pitanja

ZAPOVJEDNIK:Dario Vadlja
PREDSJEDNIK: Vladimir Kolonić
TAJNIK: Zdravko Halić