DVD Donji Pustakovec

DVD DONJI PUSTAKOVEC
Osvojili sve vatrogasne kupove u Međimurju

Ženska B i muška A ekipa Međimurja, u Gornjem Kuršancu

DVD Donji Pustakovec suvereni su pobjednici ovogodišnjeg područnog natjecanja u seniorskih ekipa, održanog u Palinovcu. Te dvije ekipe nastupile su na županijskom natjecanju u Čakovcu, žene su bile devete, a muški četrnaesti. Ženama je zbog sitne pogreške izmakao puno bolji plasman, a muškima i pobjeda, a s njom i plasman na državno natjecanje, zbog jednog trenutka dekoncentracije. Šteta, zbog truda uloženog u pripreme, ali poznavajući ih, jasno je da će se on isplatiti 2016. godine !

DVD Donji Pustakovec_2015


IZVANREDNA IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a DONJI PUSTAKOVEC

U subotu, 30. siječnja 2016. godine DVD Donji Pustakovec održao je svoju  izvanrednu izbornu godišnju skupštinu. Skupštinu je otvorio Branko Vadlja te pozdravio sve prisutne.
Uz sva susjedna i prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva, mještana i vatrogasaca Donjeg Pustakovca, skupštini su prisustvovali i načelnik Općine Donji Kraljevec gosp. Miljenko Horvat,  predstavnik vijeća Mjesnog odbora gosp. Mario Mihocek, gosp. Dragutin Glad ispred VZMŽ i gosp. Franjo Jančec ispred VZPO Donji Kraljevec – Goričan, počasni zapovijednik VZPO Donji Kraljevec – Goričan gosp. Dragutin Pavlic, Aktiv žena Donji Pustakovec i Klub mladih „Pustakovčan“.
Nakon otvaranja skupštine i pozdravne riječi slijedio je izbor radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika. Za predsjedavajućeg je izabran Branko Vadlja, dva člana radnog predsjedništva Mladen Strahija i Sanela Barić. Za zapisničara je izabran tajnik društva Dejan Čonka, a za dva ovjerovitelja zapisnika Ivan Štampar i Ivan Kramar.
Zatim su uslijedila izvješća Upravnog odbora i zapovjednika, blagajnika i Nadzornog odbora. Izvješće Upravnog odbora i zapovjednika podnio je zapovjednik društva Vjeran Štampar. U svom izlaganju osvrnuo se na sve aktivnosti društva u protekloj godini. Istaknuo i pohvalio je natjecateljska odjeljenja koja su prisustvovala na natjecanjima i ostvarili izvrsne rezultate. Izvješće blagajnika podnio je blagajnik društva Mladen Barić i sve prisutne upoznao s financijskim stanjem društva. Član Nadzornog odbora Renato Kramar podnio je izvješće Nadzornog odbora i utvrdio da nije bilo nepravilnosti u radu društva.
Nakon iznijetih izvješća uslijedila je rasprava i riječ gostiju. Ispred VZMŽ sve prisutne je pozdravio Dragan Glad. Pohvalio je rad društva u protekloj godini te posebno istaknuo mušku A ekipu koja je osvojila sve međimurske kupove prošle godine i prenio riječi podrške koju ima društvo od strane Vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Riječi pohvale uputio je i načelnik općine Donji Kraljevec gosp. Miljenko Horvat. U svom obraćanju istaknuo je da bi barem prva faza izgradnje novog spremišta ove godine trebala biti završena. Ispred VZPO Donji Kraljeve – Goričan sve prisutne je pozdravio gosp. Franjo Jančec. Napomenuo je svoj osobni doprinos u ostvarivanju izvrsnih rezultata muške A ekipe. Naše dečke naučio je prve korake kod spajanja usisnog voda – još jednom hvala mu na tome!

Pozdravne riječi i pohvale prenijeli su i predstavnik vijeća Mjesnog odbora Mario Mihocek, predsjednica Aktiva žena Donji Pustakovec Gordana Čonka i predsjednik Kluba mladih „Pustakovčan“ Filip Strahija. Dugogodišnji član društva Franjo Kramar napomenuo je kako se nada da će spremište uistinu ove godine biti pod krovom jer je prijeko potrebno za rad društva. Također je istaknuo potrebu za nabavkom nove opreme, konkretno nabavku novog agregata za potrebe gašenja i za potrebe natjecanja. Zapovjednik društva napomenuo je da društvo raspolaže sa potrebnom opremom za gašenje požara, a predstavnik DVD-a Čehovec Velimir Švenda  istaknuo je da je DVD Čehovec spreman posuditi agregat društvu za potrebe natjecanja kao što su to već i napravili – hvala im na tome! Nakon rasprave, sva izvješća jednoglasno su usvojena.

U protekloj godini dosadašnji predsjednik društva Branko Vadlja podnio je ostavku na mjesto predsjednika i člana Upravnog odbora. Ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora i člana Nadzornog odbora podnio je Vlado Strahija. Sukladno tome, nakon održanog sastanka Upravnog i Nadzornog odbora,  za novog predsjednika društva predložen je Mladen Čonka, a za njegovog zamjenika Vedran Babić. Za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je Branko Vadlja, a za članove Renato Kramar i Daniel Čonka. Iznijeti prijedlog jednoglasno je prihvaćen.
Novoizabrani predsjednik Mladen Čonka iznio je prijedlog Programa rada i financijskog plana za 2016.godinu. Isti su jednoglasno usvojeni.
Sukladno odredbama novog zakona, jednoglasno je donijeta odluka o ovlastima Upravnog odbora DVD-a za donošenje Financijskog plana za naredno jednogodišnje razdoblje.
Na samom kraju skupštine dodijeljena su odlikovanja i zahvalnice zaslužnima. Sanela Barić primila je diplomu za zvanje vatrogasni dočasnik. Time je DVD dobio prvu ženu sa zvanjem vatrogasni dočasnik. Zahvalnicu je primio dosadašnji dugogodišnji predsjednik Branko Vadlja za veliki doprinos vatrogastvu. Također je zahvalnicu primio i Zlatko Zrna koji je bio sponzor majicama ženskoj B ekipi.

Predsjednik društva Mladen Čonka zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli u radu društva te pozvao sve prisutne da ostanu na druženju i vatrogasnoj zabavi te time zatvorio ovu skupštinu.

Tajnik: Dejan Čonka
U Donjem Pustakovcu 30.1.2016.g

DVD_DPustakovec_01 DVD_DPustakovec_02

 

 

DVD Donji Pustakovec_1jpg

DVD Donji Pustakovec_2

 

DVD Donji Pustakovec_3