Događanja u Centru dr. Rudolfa Steinera – lipanj 2018

Sunce na prozorčiću – direktno iz Centra

Sunce na prozorčiću je serijal ljetnih emisija HRT- Hrvatskog radija 2, koje za cilj imaju turističku promociju različitih krajeva Hrvatske, prateći pritom važnija kulturna, umjetnička, gastronomska i zabavna zbivanja u pojedinim regijama.

Voditelji su dobro znani radijski tandem – Mirko Fodor  i Andro Tomović.

Ove subote 30. lipnja 2018. godine Sunce na prozorčiću osvanut će direktno iz Centra dr. Rudolfa Steinera, slušajte nas i naše goste uživo na HRT – HR 2 od 9 do 12 sati.

PROVEDBA PROJEKTA CULTUREVIVE TOUR

Centar dr. Rudolfa Steinera ovog će vikenda prisustvovati na manifestaciji Podravski motivi u Koprivnici. Podravski motivi se održavaju u sklopu projekta CultuREvive Tour na kojem je Centar jedan od partnera. Osim Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, partner na projektu je i županija Zala iz Mađarske.
Na Podravskim motovima, zajedno sa Centrom dr. Rudolfa Steinera, sudjelovat će Udruga žena Nedelišće, Udruga žena Pušćine i drvorezbar Miljenko Kranjčec iz Hodošana.

Sam program Podravskih motiva počinje u petak 29. lipnja i traje do 1. srpnja, a Centar će sudjelovati u subotu, 30. lipnja, i nedjelju, 1. srpnja. Glavna tema Podravskih motiva je „kopriva“, zbog toga što je kopriva jedinstveni turističko – nutricionistički, ljekoviti i ekološki resurs te vrlo velik potencijal u poveznici s Koprivnicom.

 

 

ODRŽANI DANI DR. RUDOLFA STEINERA

Centar dr. Rudolfa Steinera i ove godine 7. i 8. lipnja organizirao je manifestaciju pod nazivom „Dani dr. Rudolfa Steinera“ uz podršku partnera i prijatelja Centra. U programu obilježavanju ovog za Centar iznimno važnog dvodnevnog događanja sudjelovala je gđa. Meta Vrhunc, začetnica biodinamičke poljoprivrede u Sloveniji koja je održala predavanje zainteresiranim posjetiteljima.  U umjetničkom djelu programa svojim nastupom razveselili su nas polaznici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić iz Čakovca, te izniman gost g. Wolfgang Ernst Bauer, glazbeni virtuoz, koncert majstor i kompozitor koji je 20 godina podučavao glazbu u Eurythmeum u Stutgarrtu.
U sklopu obilježavanja ove manifestacija pokrenut je i projekt obnove rodne kuće dr. Rudolfa Steinera. Stoga je Centar u suradnji s međimurskim umjetnicima skupio značajan fundus umjetničkih djela. Svojom donacijom umjetnina slikari i kipari direktno su pomogli očuvanju kulturne baštine Međimurja, kroz prodaju svojih djela na aukciji čime su se prikupila sredstva neophodna za adaptaciju jedinstvenog spomenike kulture odnosno rodne kuće dr. Steinera. Djela međimurskih umjetnika bila su izložena ispred restorana Le Batat u Termama LifeClass Sveti Martin.
Završni dio događanja bila je Donatorska večer. U sklopu Donatorske večere degustirala su se vina tvrtke Label Grand d.o.o. koja se bavi se promocijom i prodajom vina proizvedenih ekološkim i biodinamičkim postupcima. Degustirana vina bila su u skladu s menijem iz ekoloških i biodinamičkih namirnica koje je pripremao vrhunski chéf Robert Slogar, zlatni kuhar Hrvatske.

 

,