Članovi DVD -a Donji Kraljevec u Austriji u posjeti profesionalnim vatrogascima tvrtke MAGNA

Članovi DVD -a Donji Kraljevec dana 14.4.2018, bili su u Austriji grad Lannach, u posjeti profesionalnim vatrogascima tvrtke MAGNA, tvrtka zapošljava 2500 ljudi, i bavi se proizvodnjom auto dijelova, vozila, opreme….

U sklopu tvrtke nalazi se velika ljevaonica, te najveća kalionica metala u ovom djelu Europe. Također tvrtka raspolaže velikim skladištima , ulja, maziva, kemikalija, te su nas upoznali sa načinom skladištenja, protupožarnim mjerama, rukovanjem,i postupanjem u slučaju nesreće ili havarije.

Pripadnici postrojbe DVD -a Donji Kraljevec, bili su upoznati sa radom njihove postrojbe u sklopu tvrtke, sa njihovim protupožarnim sustavima, organizacijom, opremom i vozilima, kako bi mogli njihovo iskustvo i način rada mogli upotrijebiti na području općine Donji Kraljevec gdje rade velike tvrtke sa sličnim proizvodnim pogonima, te kako bih zajedno sa tvrtkama poboljšali protupožarne mjere, te mjere od kemijskih nesreća i havarija …,

Na kraju obilaska i obuke, bili smo također prisutni na velikoj javnoj vježbi , u kojoj su sve vatrogasne jedinice iz područja djelovanja zajedno sa medicinskim službama pokazale svoju spremnost, uvježbanost te opremu sa kojom raspolažu.

Marijan Blažeka

,