ODRŽAN 12. MEĐUNARODNI VOĆARSKI SAJAM

S mnogo entuzijazma i predanog rada i ove godine je otvoren i održan 12. Međunarodni voćarski sajam u sportskoj dvorani Osnovne škole Donji Kraljevec.

Iako voćarski sajam u Donjem Kraljevcu više nije mjesto na kojem se određuje otkupna cijena jabuka već je postala dvodnevna manifestacija na kojoj se susreću proizvođači, konzumenti i Institucije koje su potpora razvoju današnjeg voćarstva.

Tako su ove godine uz 96 izlagača, uvedeni i brojni noviteti koji ovaj sajam iz godine u godinu oplemenjuju te se proširuje na raznoliku publiku posjetitelja. Na samoj ceremoniji službenog otvaranja

prisustvovali su državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Željko Kraljičak, pomoćnica ravnatelja Savjetodavne službe Renata Škrnjug, zastupnici u Hrvatskom saboru Bernarda Topolko i Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović kao i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom.

Domaćini, a ujedno i organizatori sajma su Općina Donji Kraljevec s načelnikom Miljenkom Horvatom koji je bio sa svojim zamjenikom Mladenom Čavlekom te dopredsjednicima Općinskog vijeća Kristijanom Baranašićem i Božidarom Kolarićem te u korespondenciji s ravnateljicom Centra Dr. Rudolf Steiner Dijanom Posavec.

Svečanost su upriličili brojni gosti te poslovni partneri i subjekti, načelnik XV. Okruga Budimpešte Laszlo Haydu i predsjednik Hrvatske samouprave XV. Okruga Budimpešte Stjepan Kuzma iz Mađarske, donačelnik Općine Maroševizi Olariu Dimitrov i glavni sekretar Općine Maroševizi Neculai Sterica iz Rumunjske, gradonačelnici i načelnici te predstavnici javnih poduzeća, medija i podržavatelji sada već tradicionalnog 12. Međunarodnog voćarskog sajma.

Fotografije:VIPRO

Pokrovitelj Sajma bilo je Ministarstvo poljoprivrede RH.

web stranica: http://vocarski-sajam.com/

 

FOTO: Studio VIPRO

, , , , ,