Mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca osvojile srebrnu medalju

Europsko prvenstvo u mažoret plesu- Almere, Nizozemska 2017.

Mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca osvojile srebrnu medalju

Kao dio hrvatske reprezentacije, djevojke iz Udruge mažoretkinja Donji Kraljevec, natjecale su se na Europskom prvenstvu u mažoret plesu od 5. do 8. listopada 2017.g. u gradu Almere u Nizozemskoj (kraj Amsterdama).

Svojim nastupom u kategoriji Accessories Coprs Juvenille, osvojile su SREBRNU medalju i pehar za 2. mjesto. Ovo je za naših 13 djevojaka bio prvi nastup na ovako velikom, europskom natjecanju. No, da bi na njemu sudjelovale djevojke su morale pobijediti i na državnom natjecanju.

Cirkvenčić Melani, Dominić Doris, Glavak Laura, Jesenović Sara, Kolenda Nevia, Kovač Lea, Naranđa Lana, Sabol Rea, Sabol Rea, Strnišćak Arijana, Šantavec Viktorija, Šupljika Nika i Vuk Nadja marljivo su trenirale i uvježbavale plesne pokrete i bezbroj puta ponavljale elemente sa štapom, pod budnim okom dugogodišnje trenerice Tihane Ledenko. Trud i rad je bio nagrađen europskom medaljom oko vrata, te neprocjenjivom srećom i radošću na licima mažoretkinja, ali svih koji su ih kao pratnja bodrili tijekom natjecanja.

Ovim rezultatom djevojke su nastavile niz osvajanja medalja na europskim prvenstvima u grupnim koreografijama, te se nadamo da će se on nastaviti i slijedeće godine, kada će se europsko prvenstvo održati u Hrvatskoj, u Poreču.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da otputujemo na ovo prvenstvo. Osobito zahvaljujemo svim roditeljima koji su radili na izradi rekvizita, svim sponzorima i donatorima (Ferokotao Donji Kraljevec, Tehnix, Donji Kraljevec, Instalacije Bočkaj, Domašinec, Klesarstvo Zrna, Hodošan, Naranđa Transport d.o.o., Hodošan) , općini Donji Kraljevec, te OŠ Donji Kraljevec i OŠ Hodošan u čijim su se dvoranama održavali treninzi.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane djevojčice, ali i dječake da se nam pridruže, te da jednog dana i oni predstavljaju, ne samo udrugu, nego i općinu Donji Kraljevec i Republiku Hrvatsku na velikim natjecanjima. Zainteresirani mogu doći na trening u utorak ili četvrtak u 16 sati.

Udruga mažoretkinja Donji Kraljevec

, , , ,