PETI SPORTSKI SUSRETI VATROGASNIH VETERANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Još nisu za odbaciti

PETI SPORTSKI SUSRETI VATROGASNIH VETERANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE
Još nisu za odbaciti

U subotu 2. rujna DVD Donji Kraljevec bilo je uzoran domaćin 5. Susreta vatrogasnih veterana čiji je organizator bio Klub vatrogasnih veterana Vatrogasna zajednica Međimurske županije. Natjecanja su održana na terenima uz društvene prostorije.
Radostan sam što imam s vama prigodu podijeliti radost ovoga dana, a svaki vaš uspjeh je radost i veselje vas osobno i sviju nas. Prigoda je to da vam se zahvalim na svom dosadašnjem uloženom znoju, trudu tijekom svog vatrogasnog staža. Isto tako vas molim nastavite i dalje s molbom da svoje iskustvo i znanje prenosite na mlade u duhu –vatru gasi, brata spasi- rekao je na svečanosti proglašenja najboljih zamjenik međimurskog župana Josip Grivec. Iz tih se riječi moglo iščitati gotovo sve.

Slično su govorili i Ivan Novak, predsjednik Kluba vatrogasnih veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije, Dragutin Trupković, tajnik Vatrogasne zajednice Međimurske županije. U ime domaćina čestitke i riječi dobrodošlice vatrogasnim zaslužnicima uputili su Miljenko Horvat, načelnik Općine Donji Kraljevec i Marijan Blažeka, predsjednik DVD Donji Kraljevec. Dojmile su nas riječi Ivana Novaka:-Unatoč godinama, veterani sve zahtjevne zadatke koji su dio ovog natjecanja svladavaju brzo i efikasno, dokazujući time da vatrogasni duh ne poznaje granice.

Igre su sudili vatrogasni suci: Tihomir Trupković, Dragan Treska, Jasmin Jambrošić, Nikola Krnjak i Mladen Herc.

Titulom najbolje okitila se ekipa VZPO Belica – Mala Subotica – Orehovica sa osvojenih 521,1 bodom, drugo mjesto pripalo VZPO Nedelišće sa 514,4 boda, dok su trećeplasirani bili su članovi DVD Mali Mihaljevec sa 495,8 bodova. Njima su pehare uručili ranije spomenuti govornici. Pehar i prijelazni pehar za ukupno najbolje vrijeme natjecanja s 521,4 boda osvojili su natjecatelji PGD Radmožanci.

Naši vatrogasci na tom su natjecanju zauzeli četvrto mjesto sa 495.7 osvojenih bodova.

Svečanost zatvaranja i središnji događaj ovoga dana bilo je proglašenje najboljih postrojbi te podjela zasluženih odličja i priznanja svima koji su sudjelovali i bili dio ove sportske priče koja se zbog kiše održala u prostorima društva domaćina

Snagu, brzinu, spretnost i okretnost su preko šest vatrogasnih igara i natjecanja s ručnom zaprežnom vatrogasnom špricom odmjerili vatrogasci iz pojedinih DVD kao i vatrogasnih zajednica područja općina i gradova. Bili su tu natjecatelji iz: VZPO Donja Dubrava- Kotoriba-Donji Vidovec- Sveta Marija, VZG Čakovca 1 i 2,VZG M. Središće-Selnica- Sveti Martin na Muri- Selnica, DVD Donja Dubrava, VZPO D. Kraljevec-Goričan, DVD Mali Mihaljevec, VZPO Nedelišće i VZPO Belica-Mala Subotica- Orehovica. Redoviti gosti dolaze ovo i iz Slovenije. Bili su tu vatrogasci iz prostovoljni gasilskih društva Kobilje, Radmožanci i Petanjci iz Republike Slovenije.

M. Grubić

 

, , , ,