Župa Draškovec: 23. broj Nedjeljnog liturgijskog listića – Godina XI – A i ŽUPA sv. Roka iz Draškovca je posjetila znamenitosti Karlovca

ŽUPA DRAŠKOVEC

Iz tiska je izašao novi :22. Broj Nedjeljnog liturgijskog listića ŽUPE SVETOG ROKA- DRAŠKOVEC

23_2017

U njemu možete pročitati:

– Najnoviji raspored sv. misa,
– Iz života naše župe,
– Redovni godišnji doprinos za župne potrebe

 

ŽUPA sv. Roka iz Draškovca je posjetila znamenitosti Karlovca

Župa sv. Roka iz Draškovca je 27. svibnja 2017. godine krenula na put u Karlovac. Prva stanica putovanja bila je Aqvatika – Karlovac.

Aquatika, slatkovodni akvarij Karlovac je javna ustanova prvenstveno namijenjena djeci i mladima, učenicima, znanstvenicima, akvaristima i lokalnom stanovništvu, kako bi se razvijala svijest o iznimnoj biološkoj raznolikosti te istovremeno educiralo korisnike kako na održiv način koristiti iznimna bogatstva Hrvatske.

Krenuli su dalje na obalu rijeke Korane uz stručno vodstvo vodiča gospođe Anite koja je ispričala mnogo podataka o Karlovcu. Obišli su i župnu crkvu Presvetog Trojstva i trgove i perivoje, a također i izložbu oružja na Trgu Josipa Jelačića povodom dana Oružanih snaga Karlovačke županije.

Ispred župne crkve svetog Antuna dočekala ih je Josipa Blažević, predsjednica Turističke zajednice općine Vojnić s korisnim informacijama o crkvi i samome mjestu Vojnić.

Ispunjeni dojmovima iz Petrove gore uputili su se na rijeku Slunjčicu. Susreli se sa prekrasnim spojem vode i stijena u prekrasnom krajoliku Rastoka te čuli kratko i zanimljivo predavanje bake Kate.

Na završetku putovanja posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa. Nakon svete mise, koju je predvodio vlč. Filip, obišli su kip svetog Josip. Ispunjeni lijepim dojmovima vratili se u naše lijepo Međimurje.

, , ,