PROSLAVA PETNAESTE GODIŠNJICE OD OSNUTKA ZEU PRODE

Dana 24.06.2017. godine povodom petnaeste godine od osnutka Zaštitarsko-ekološke udruge PRODE iz Hodošana, održano je druženje članova uz roštilj i odbojku na pijesku u Hodošanu na prostoru koji održava Udruga. Član Udruge Miljenko Dominić u unutrašnjosti prostorije Udruge naslikao nam je svoje umjetničko djelo, koje nam sada krasi naše prostorije.
U proteklih petnaest godina uz nesebičnu aktivnost članova Udruge uredila se nekad divlja deponija raznog otpada, koji se deponirao na prostor u Hodošanu kod šljunčare. Taj prostor sada je na ponos mještanima Hodošana i žiteljima cijele općine Donji Kraljevec, gdje se kompletan teren izravnao, napravilo se igralište za odbojku na pijesku i napokon prošle godine i kućica, koja je svojim izgledom uljepšala navedeni prostor. Za vrijeme našeg postojanja sudjelovali smo i organizirali više akcija čišćenja okoliša, a u posljednje četiri godine u našoj koordinaciji provodi se akcija „Zelena čistka“. Također smo proveli nekoliko akcija suzbijanja ambrozije, te smo više puta organizirali i proveli edukaciju djece kako se sortira otpad u OŠ Hodošan, OŠ Donji Kraljevec, kao i PŠ Palinovec i PŠ Sveti Juraj u Trnju.
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u našem radu i nadamo se da će mještani općine Donji Kraljevec i dalje podržati naš rad, te nam pomoći u budućim akcijama i projektima koje provodimo.

ZEU PRODE HODOŠAN
Vuk Kristian

, , , ,