12. DANE dr. Rudolfa Steinera obilježili kroz raznoliki program

12. Dane dr. Rudolfa Steinera obilježili smo od 1. do 3. lipnja kroz raznoliki program uz prisustvo raznovrsne publike i posjetitelja.

– Biodinamika nudi jednostavan način njegovanja tla pod vašim nogama i ponovnog povezivanja s ciklusima godišnjih doba i prirodnim ritmovima. To je održiv način uzgoja ukusne hrane visoke kvalitete koja je dobra za vaše tijelo i dušu, a zemlji vraća više nego što uzima iz nje, misao iz knjige.
Mnogobrojna publika i prijatelji sudjelovali su na otvorenju 2. samostalne izlože autora Stjepana Vuka – Epi koji već više od 50 godina svoje slobodno vrijeme provodi u oslikavanju nojevih jaja, staklenki, flaša, kamenja, drva i naravno slika u najneobičnijim formatima.

Uz bogati program od 15-tak skladbi učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec predstavili su se publici kroz samostalni koncert. Bio je to raznoliki program od Mozarta, Čajkovskog, Brahmsa do Šlika i the Plettersa. Nakon ovakvog nastupa dogovorena je daljnja suradnja u okviru obilježavanja Dana dr. Rudolfa Steinera.

Druženje i upoznavanje biodinamičkih proizvođača sa dragim gostima iz tvrtke Makronova Zlatkom i Jadrankom Peić nastavili smo u Centru dr. Rudolfa Steinera. Podijelili su sa nama svoje tridesetogodišnje iskustvo u njegovanje cjelovitog pristupa življenju koji povezuje različita područja našeg postojanja a sažima se u jedinstvenu kulturu življenja.

Vodeći se konceptom osobne ekologije, koji podrazumijeva činjenicu da je zdrav pojedinac preduvjet zdravog okoliša (i obrnuto) i pretpostavlja da je i sam čovjek ugrožena vrsta. I dalje smatrajući da je potrebno izgraditi novi životni stil na kvalitetnom nasljeđu, novim spoznajama te duhovno i ekološki osmišljenim modelima življenja.

 

, , , ,