ZAPOČELI DANI OPĆINE DONJI KRALJEVEC od 05. – 13. svibnja 2017.

U Donjem Kraljevcu proslavlja se Dan općine, 7. svibnja kao spomen na datum konstituiranja prvog saziva Općinskog vijeća 1993. godine.
Službene svečanosti održale su se u petak, 5. svibnja 2017. – u crkvi svete Marije Magdalene sa svečanom sv.misom od 17 sati, a nakon toga održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, u Hotelu Kralj, s tradicionalnom dodjelom priznanja (18 sati).

Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca dodijelilo je na svečanoj sjednici  dobitnicima općinske nagrade :
Prof. dr. sc. Juraj Kolarić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, teolog i povjesničar, rodom iz Donjeg Hrašćana, Grb Općine primio je za posebni doprinos promidžbi općine.

Plakete su pripale SRD-u Šaran iz Palinovca za dugogodišnju sportsku aktivnost i doprinos očuvanju zdravog okoliša, a Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Donji Kraljevec za poseban doprinos u skrbi za branitelje,
Gordanu Horvatu, predsjedniku NK-a Mladost iz Palinovca, i Franji Jančecu, predsjedniku DVD-a Palinovec u trećem mandatu, za dugogodišnji rad i doprinos u svojim asocijacijama,
(d.k.)

 

 

U subotu, 6. svibnja 2017. godine održat će se slavlje za građane.

Povorka” sudionika proslave u 15:00 sati krenut će od OŠ Donji Kraljevec i proći mjestom, nakon čega će se na prostoru Fundacija; iza općinske zgrade, održati prigodni program sa početkom u 15:30 sati.

Uz program, održat će se i tradicionalni gastronomski festival.

U nedjelju, 7. svibnja slijedi natjecanje u sportskom ribolovu za Kup općine (ove godine će domaćin biti ŠRD Črnec iz Donjeg Hrašćana).

Vatrogasci će se u 9 sati okupiti kod kapele svetog Florijana na m!si i tako obilježiti spomendan svog zaštitnika, a onda u povorci krenuti do društvenog doma u kojem će imati druženje.

Program svečanosti uz Dan općine zaključit će se s malom odgodom, iduće subote, 13. svibnja svečanošću otvorenja novog vatrogasnog spremišta u Donjem Pustakovcu.
Pozivamo Vas na obilježavanje Dana Općine Donji Kraljevec od 5. do 13. svibnja 2017. godine

subota 6.5.2017.
14:30-15:00 – okupljanje kod sportske dvorane
15:00 – mimohod do Općine Donji Kraljevec
15:30 – kulturni program: KUD Općine Donji Kraljevec, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec, Udruga Pjesma, Puhački orkestar
Umjetničke škole Jeno Hubai i folklorni ansambl Silaš iz Budimpešte, KUD Seljačka sloga Prelog i KUD Paurija Dubravci iz Duge Rese
– prikaz starinskih igara učenika OŠ Hodošan, PŠ Palinovec.
– igre iznenađenja USR “Sport za sve”

nedjelja 7.5.2017.
7:00-13:00 – Okupljanje i prijava natjecatelja ŠRD Črnec Donji Hrašćan
– Kup Općine Donji Kraljevec
9:00 – Sveta misa povodom Svetog Florijana u kapeli Sv.Florijana u Donjem Kraljevcu

13.5.2017.
17:00 – Otvorenje Vatrogasnog spremišta Donji Pustakovec

 

, , , , , , , ,