U OŠ Donji Kraljevec održano je finale EU-kviza za Međimursku županiju

U ponedjeljak 8.5.2017. u OŠ Donji Kraljevec održano je finale EU-kviza za Međimursku županiju.
Sudjelovalo je 5 škola – finalista: OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, I.OŠ Čakovec i OŠ Donji Kraljevec.

Kviz je organizirao Informacijski centar EUROPE DIRECT Čakovec u suradnji s Međimurskom županijom. Učenike su na otvaranju kviza pozdravili Matija Posavec, župan Međimurske županije, Miljenko Horvat, načelnik općine Donji Kraljevec te Sandra Vlahek, ravnateljica OŠ Donji Kraljevec.

Program je vodila Aleksandra Ličanin. Kao član Povjerenstva za provođenje kviza, OŠ Donji Kraljevec posjetio je i Darko Radanović, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti. Učenici OŠ Donji Kraljevec pripremili su za goste kratki program u kojem su nastupali učenici 4.razreda, pjevački zbor te učenica Marija Magdalena Goričanec.

Program su pripremili Krunoslav Lajtman i Ksenija Vugrinec Krumpić.

Ekipe su pokazale zavidno znanje u poznavanju povijesti, država, strukture  i geografskih obilježja Europske unije. Ipak, kao najbolji od najboljih pokazali su se učenici I.OŠ Čakovec koji su osvojili 1.mjesto. Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ Nedelišće, a treće učenici OŠ Orehovica.

Ugodno druženje nastavilo se uz domjenak u prostorima OŠ Donji Kraljevec.

, , , , ,