najava: DANI OPĆINE DONJI KRALJEVEC od 05. – 13. svibnja 2017.

U Donjem Kraljevcu proslavlja se Dan općine, 7. svibnja kao spomen na datum konstituiranja prvog saziva Općinskog vijeća 1993. godine.
Službene svečanosti održat će se u petak, 5. svibnja – u crkvi svete Marije Magdalene misa od 17 sati, a nakon toga svečana sjednica Općinskog vijeća, ovaj put u Hotelu Kralj, s tradicionalnom dodjelom priznanja (18 sati).

U subotu, 6. svibnja održat će se slavlje za građane.

Povorka” sudionika proslave u 15:00 krenut će od OŠ Donji Kraljevec i proći mjestom, nakon čega će se na prostoru Fundacija; iza općinske zgrade, održati prigodni program sa početkom u 15:30 sati.

Uz program, održat će se i tradicionalni gastronomski festival.

U nedjelju, 7. svibnja slijedi natjecanje u sportskom ribolovu za Kup općine (ove godine će domaćin biti ŠRD Črnec iz Donjeg Hrašćana).

Vatrogasci će se u 9 sati okupiti kod kapele svetog Florijana na m!si i tako obilježiti spomendan svog zaštitnika, a onda u povorci krenuti do društvenog doma u kojem će imati druženje.

Program svečanosti uz Dan općine zaključit će se s malom odgodom, iduće subote, 13. svibnja svečanošću otvorenja novog vatrogasnog spremišta u Donjem Pustakovcu.
(d.k.)

 

Pozivamo Vas na obilježavanje Dana Općine Donji Kraljevec od 5. do 13. svibnja 2017. godine

petak 5.5.2017.
17:00 – Sveta  misa u kapeli sv. Marije Magdalene
18:00 – Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kraljevec u hotelu “Kralj”

subota 6.5.2017.
14:30-15:00 – okupljanje kod sportske dvorane
15:00 – mimohod do Općine Donji Kraljevec
15:30 – kulturni program: KUD Općine Donji Kraljevec, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec, Udruga Pjesma, Puhački orkestar
Umjetničke škole Jeno Hubai i folklorni ansambl Silaš iz Budimpešte, KUD Seljačka sloga Prelog i KUD Paurija Dubravci iz Duge Rese
– prikaz starinskih igara učenika OŠ Hodošan, PŠ Palinovec.
– igre iznenađenja USR “Sport za sve”

nedjelja 7.5.2017.
7:00-13:00 – Okupljanje i prijava natjecatelja ŠRD Črnec Donji Hrašćan
– Kup Općine Donji Kraljevec
9:00 – Sveta misa povodom Svetog Florijana u kapeli Sv.Florijana u Donjem Kraljevcu

13.5.2017.
17:00 – Otvorenje Vatrogasnog spremišta Donji Pustakovec
Predsjednik Općinskog Vijeća
Zoran Strahija         

Načelnik Općine Donji Kraljevec
Miljenko Horvat
Tko su dobitnici?

Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca odlučilo je tko će biti dobitnici općinskih nagrada.
Prof. dr. sc. Juraj Kolarić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, teolog i povjesničar, rodom iz Donjeg Hrašćana, Grb Općine primit će za posebni doprinos promidžbi općine.

Plakete će pripasti SRD-u Šaran iz Palinovca za dugogodišnju sportsku aktivnost i doprinos očuvanju zdravog okoliša, a Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Donji Kraljevec za poseban doprinos u skrbi za branitelje,
Gordanu Horvatu, predsjedniku NK-a Mladost iz Palinovca, i Franji Jančecu, predsjedniku DVD-a Palinovec u trećem mandatu, za dugogodišnji rad i doprinos u svojim asocijacijama,
(d.k.)

 

, , , , ,