ZELENA ČISTKA 2017.

Povodom dana planeta Zemlje u organizaciji Općine Donji Kraljevec i u koordinaciji Zaštitarsko-ekološke udruge „PRODE“ iz Hodošana i pod nadzorom poljo-komunalnog redara općine, dana 22.04.2017. godine održana je akcija „Zelena čistka 2017.“.

Akcija se provodila u svim naseljima općine Donji Kraljevec, te jedan dio područja općine Domašinec. U akciju je bila uključena večina Udruga koje djeluju na području općine, kao i OŠ Donji Kraljevec i Hodošan.

Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini, kao i jedan dobar dio uz šumske puteve, gdje se prikupilo i najviše otpada. Tijekom provođenja akcije prikupilo se oko 5 tona raznog otpada, od toga oko 500 kg metalnog otpada.
Zelena čistka se provodila u suradnji sa komunalnim poduzećem „Pre-kom“ d.o.o. iz Preloga, koji su donirali vreće za prikupljanje smeća, rukavice i vode za sudionike. Odmah po završetku akcije djelatnici Pre-koma izvršili su skupljanje prikupljenog smeća, koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini i otpremili ga na deponiju.
Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, te molimo nesavjesne građane da ne bacaju smeće u prirodi, jer time ne rade štetu samo prirodi, nego i sebi samima. Također se zahvaljujemo sponzorima akcije općini Donji Kraljevec, općini Domašinec, komunalnom poduzeću „Pre-kom“ d.o.o. iz Preloga, restoranu Zelengaj i trgovini „PRODE“ Hodošan, koji su nam svojim donacijama pomogli da se akcija što bolje provede.
ZEU PRODE HODOŠAN
Vuk Kristian

 

, , ,