Twirling klub I Mažoretkinje općine Dinji Kraljevec

Od 21. Do 23. travnja 2017.g. u Koprivnici se održavalo 21. Državno prvenstvo u mažoret plesu.

Među više od dvadesetak klubova iz svih krajeva Hrvatske, na tom natjecanju sudjelovale su i Mažoretkinje općine Donji Kraljevec. I to vrlo uspješno!!!

Od tri grupne koreografije s kojima smo se ove godine predstavili, osvojili smo 2 medalje- ZLATNU i SREBRNU, te jedno 4. mjesto.

Zlatnu medalju, a time i kvalifikaciju na Europsko prvenstvo u Nizozemskoj u listopadu ove godine, izborile su nakon napornog i marljivog treniranja, naše mlađe juniorke u kategoriji grupa s rekvizitima. Zadivile su publiku svojom izvedbom, kostimima, scenografijom a ponajviše maštovitom koreografijom s potpisom naše dugogodišnje, vrlo uspješne, trenerice Tihane Ledenko. Ove godine inspiracija je bio kompozitor Antonio Vivaldi i njegovo djelo „Četiri godišnja doba“. Ovu grupu čine: Glavak Laura, Jesenović Sara, Strniščak Arijana, Dominić Doris, Naranđa Lana, Kovač Lea, Kolenda Nevia, Cirkvenčić Melani, Vuk Nadja, Sabol Rea, Šantavec Viktorija, Šupljika Nika i Sabol Rea. Sretan put curama u Nizozemsku!!!

Srebrnu medalju osvojile su djevojčice iz starosne skupine minime starije u kategoriji pomponi. U vrlo jakoj konkurenciji one su svima izmamile osmjeh na lica veselom i prpošnom izvedbom na temu popularne društvene igre „Čovječe ne ljuti se“ i iza sebe ostavile i dosta starije djevojke.

Ista grupa djevojčica (njih 17) natjecala se i u tradicionalnom mažoret plesu u kojem su zasjele na visoko 4. mjesto, te im je medalja izmakla za „dlaku“. No, njihov plasman je ono što nas raduje, jer pokazuje mogućnosti i budućnost našeg kluba. Naime, neke od tih djevojčica su sada prvi put nastupale na tako velikom natjecanju. Pred njima je još mnogo uspješnih nastupa i pobjeda. To su: Sokač Laura, Sokač Monika, Bajan Karia Veronika, Kramar Nikolina, Sokač Martina, Đurđa Lea, Goričanec Ena, Horvatović Lea, Grabant Eva, Tomašek , ana,Kočiš Iva, Mihoci Melani, Veselin Jana Dorotea, Križaj Mia, Kolenko Elena, Barlović Zita i Meglić Evelin. Njih je uvježbavala Ana Jančec.

Čestitke svim našim djevojkama na prekrasnim rezultatima!!!

 

 

 

Od 19. do 23. travnja 2017.g. održavalo se Europsko prvenstvo u twirlingu u Poreču.

Twirling je sport koji objedinjuje mnoge elemente plesa i gimnastike uz virtuozno baratnje štapom.

Članovi našeg twirling kluba Bernard Brač, Ana Jančec, Aleksandra Kučeković, Stefani Branilović, Iva Fileš, Jana Kovač i Katarina Jančec, nakon pobjeda na državnom natjecanju postali su dio hrvatske reprezentacije koja je sudjelovala na EP u Poreču.

Uz prisustvovanje 14 zemalja (Belgija, Češka, Engleska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Italija, Nizozemska, Norveška, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Hrvatska) i izuzetno jaku konkurenciju, oni su ostvarili lijepe rezultate iza kojih stoje marljivi treninzi i uspješni trener Tihomir Bendelja (i sam je svjetski prvak u twirlingu)

Bernard Barač osvojio je odlično 4. mjesto u kategoriji Ritmyc Twirl Seniori, dok su djevojke u kategoriji Twirl Dance Team Junior osvojile 7. mjesto.

Čestitke svima!!!

Ovoj vikend (21.-23.4.) Mažoretkinje općine Donji Kraljevec će, kao i mnogo drugih klubova iz Međimurja, sudjelovati na 21. Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Koprivnici.

One će se predstaviti s 3 grupne koreografije u dvije dobne skupine ( minime i mlađe juniorke) koje su s njime uvježbale trenerice Tihana Ledenko i Ana Jančec. Nadaju se pobjedi koja bi im omogućila plasman na Europsko prvensto u mažoretu, koje će se održati početkom listopada u Nizozemskoj.

U želji da im se to i ostvari, dođite u Koprivnicu i bodrite naše djevojke. Sretno cure!!!

Hvala svima koji su na bilo koji način omogućili sudjelovanje na Europskom i Državnom prvenstvu. Svim nam je najveća nagrada sretno i ozareno lice naših djevojaka nakon uspješno odrađenog nastupa…

Uprava kluba

, , ,