najava: BIMEP – 2017. i 13. Župna biciklijada te najava za 14. župnu biciklijadu u Mađarsku

BIMEP – 2017.
BIMEP će se održati u nedjelju, 23. travnja

Međimurska županija i Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta zemlje organiziraju u nedjelju, 23. travnja, dvanaesti po redu BIMEP 2017. – biciklima međimurskim putevima.

Start je u 9 i traje do 18 sati.

Radi se od tradicionalnoj i međunarodnoj manifestaciji te jednom od najmasovnijih biciklističkih događanja u Međimurju. Prošle godine sudjelovalo je više od 3000 biciklista iz Međimurja, susjednih županija i susjednih država.
Dužina trase je 150 km. Svaki zainteresirani sudionik može se u bilo kojem trenutku uključiti na nekom od 16 punktova koji su raspoređeni po cijelom Međimurju.
Prilikom uključivanja na jednom od punktova svaki sudionik je dužan ispuniti prijavnicu te uplatiti startninu od 5 kuna, nakon čega će dobiti diplomu s ucrtanom trasom kretanja.
Dolaskom na pojedini punkt u diplomu će mu se utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu.

Svaki zainteresirani uključuje se na jednom od 16 punktova koji su raspoređeni po cijelom Međimurju. Prilikom uključivanja u manifestaciju svaki sudionik dobiva prigodnu diplomu s ucrtanom trasom kretanja. Dolaskom na pojedini punkt u diplomi će mu se utisnuti pečat kao dokaz da je došao do tog punkta i prošao određenu dionicu.

Ove godine punktovi su u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Kotoribi, Donjoj Dubravi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Puščinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Ovom se prilikom mole svi sudionici BIMEP-a da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pogotovo prometna pravila i propise, nose reflektirajuće materijale, biciklističke kacige te da pripaze na sebe i druge sudionike u prometu.

 

13. ŽUPNA BICIKLIJADA

Početak župne biciklijade je u nedjelju u 13 sati ispred župne crkve.
U nedjelju 23.04.2017. godine na poticaj župnika Matije Vonića i u organizaciji Župe sv. Rok Draškovec održat će se 13. Biciklijada Župe Draškovec.
Sam polazak je ispred crkve sv. Roka u Draškovcu gdje će uz pratnju redara slijediti vožnja kroz Hemuševec do Donjeg Kraljevca.
U Donjem Kraljevcu će se biciklijadi ispred crkve sv. Magdalene priključiti svi preostali biciklisti te će stati na punktu od BIMEPA pa u nastavku će se kroz Hodošan voziti do Zelengaja na imanje Šavora – Mesarić.
U Zelengaju će bicikliste dočekati domaćini obitelj Šavora i obitelj Mesarić koji će sve prisutne počastiti osježavajućim pićem , voćem, domaćim kolačima, sirom i domaćim kukuruznim kruhom.

Ovo je prva ovogodišnja biciklijada župe a ujedno i najavna za 14. župnu koja se vozi tjedan dana kasnije 30.04.2017. u gorice u Republiku Mađarsku.

 

 

, , , , , , , ,