Speedway klub Unia Donji Kraljevec : U subotu, 1. travnja prvenstvo Hrvatske, Slovenije i Mađarske!

U subotu, 1. travnja održava se prva speedway utrka u ovoj sezoni: prvenstvo Hrvatske, Slovenije i Mađarske!

18 vozača iz Slovenije, Mađarske, Češke, Italije, Njemačke i Hrvatske nastupit će na stazi stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu.

Od Mađara dolaze Tabaka, Magoši, Kovacs i Fazekas, od koji su prva dvojica veoma iskusni vozači i pokazali su odlične vožnje na ovoj stazi. Sloveniju predstavljaju Škorja, Ivačič i Štojs, dok se svi pitaju: gdje je Žagar? Njihovi vozači po novim slovenskim pravilima ne moraju voziti na utrkama državnog prvenstva izvan Slovenije, jer im se boduju za domaće utrke za prvaka. Žalosno, ali istinito, slovenski savez toliko podilazi svojem prvaku da za njega mijenjaju i pravila na štetu ukupnog sporta.

No uzbudljivih vožnji neće nedostajati, posebno između spomenute trojice kojima plasman na ovoj utrci, te nedjeljnoj u Krškom utječe na izbor „wild card“ vozača za Grand Prix Slovenije 29.4.

Od čeških vozača nastupit će iskusni Jozef Franc i Jaroslaw Petrak, te nešto mlađi Filip Hajek i Jozef Nowak. Njemačku predstavljaju braća Spiller od kojih će mlađi nastupiti kao druga rezerva. Talijani u punom sastavu Castagna, Lenarduzzi, Vicentin i Franchetti poznati su našoj publici, a naš najpoznatiji motociklist i višestruki državni prvak Jurica Pavlic vozit će u bojama hrvatske zastave.

Njemu je ovo prva utrka u sezoni, a već drugi dan ista utrka održat će se u Krškom s početkom u 15 h, kao i najočekivaniji okršaj: Pavlic-Žagar. Novost u ovome prvenstvu je koncept utrke; nakon 20 vožnji, najbolja dvojica plasirat će se direktno u finale, a vozači od 3.-6. mjesta ulaze u 21. vožnju iz koje prvi i drugi vozač ulaze u finale.

Utrka počinje u 16 h, cijene ulaznice su 50 kuna za sve tribine, dok je ulaz za djecu do 14 godina besplatan.

izvor:mnovine.hr

, , , , ,