DVD Donji Kraljevec: 30.OBLJETNICA POTPISIVANJA POVELJE O STRUČNO-TEHNIČKOJ SURADNJI IZMEĐU DVD-a DONJI KRALJEVEC I SESVETSKI KRALJEVEC

30.OBLJETNICA POTPISIVANJA POVELJE O STRUČNO-TEHNIČKOJ SURADNJI IZMEĐU DVD-a DONJI KRALJEVEC I SESVETSKI KRALJEVEC
Priča o bratimljenju naših društava počela je još davne 1985 godine i to sasvim slučajno. Članovi DVDa Donji Kraljevec su te godine sudjelovali na godišnjoj skupštini DVD-a Prelog na kojoj su bili prisutni i članovi DVD-a Sesvetski Kraljevec te je tu uspostavljen prvi kontakt. Istog dana članovi DVD-a Sesvetski Kraljevec povedeni su u razgledavanje Donjeg Kraljevca te su im  ujedno pokazane prostorije i oprema DVD-a Donji Kraljevec. Nakon skupštine članovi društva su ostali u kontaktu i već sljedeće godine dogovorili potpisivanje povelje o bratimljenju. Prva povelja o suradnji društva potpisana je 27.07.1986. godine a potpisali su je tadašnji predsjednici društva Stjepan Fileš i Stjepan Masan.

U samim počecima je suradnja između dvaju društava bila na zavidnom nivou, međusobno su se posjećivali, rađala su se i privatna prijateljstva. No s vremenom je onaj početnički uzlet i žar jednostavno počeo jenjavati. Suradnja između društava se svodila samo na posjećivanje tijekom godišnjih skupština.

Unatrag zadnjih 10 godina, promjenom rukovodstva u DVD-u Sesvetski Kraljevec te dolaskom mladih snaga, kontakti se ponovno sve više intenziviraju, sklapaju se opet nova prijateljstva, društva se susreću na raznim vježbama, sportskim susretima i druženjima.

Moramo napomenuti da je danas puno lakše održavati kontakte putem modernih medija, nego je to bilo davne 1986. godine. Uglavnom članovi društava se nadaju da će nastaviti suradnju i ubuduće.
Prilikom proslave podijeljene su plakete povodom 30.obljetnice potpisivanja povelje o stručno-tehničkoj suradnji.

Plakete su zaprimili :
Stjepan Masan, Stjepan Fileš, Marijan Ivančić, Stjepan Strahija, Pero Ivančić, Franjo Blažeka,
Tomo Filipčić, Andrija Kovač, Josip Šarec, Stjepan Kovačić, Rade Zorić i Zvonko Stublić.

Isto tako su podijeljena i priznanja  povodom 30.obljetnice potpisivanja povelje o stručno-tehničkoj suradnji.
Priznanja su zaprimili:
Jasmina Kadija, Marijan Blažeka, Hrvoje Čižmek, Dragutin Glad, Ivona Markić, Tomislav Hrenić.

 

 

, , ,