Klub mladih “Pustakovčan”

Dobri kartaši, još bolji organizatori
klub mladih pustakovcan_logomKlub mladih “Pustakovčan” je godinu počeo izbornom skupštinu na kojoj je izabrao novo-staro vodstvo na čelu s predsjednikom Filipom Strahijom. Za članove Predsjedništva izabrani su dugogodišnji dopredsjednici Vedran Babić i Dejan Čonka te Vedran Andrašec, Goran Borović, Daniel Čonka i Sabina Pintar. Nadzorni odbor čine Ivan Borović, Damir Blažeka, Darja Barić, Luka Baranašić i Karlo Pađan, za tajnicu i blagajnicu ponovno je izabrana Iva Ivković.

Najpoznatija je aktivnost Kluba organizacija “Ljeta u Donjem Pustakovcu”, općinskog malonogometnog turnira i Igara mladih Međimurske županije. Malonogometni turnir održan je 8. kolovoza, a naslov najboljih osvojila ekipa iz Hodošana. Na turniru je organizirana i humanitarna tombola za pomoć Nikolini Glad. Igre mladih ponovno su okupile mlade iz svih krajeva Međimurja. Zlatne medalje zasluženo su osvojili članovi Udruge mladih Gardinovec, a svi se odlično zabavili.

Prije samog Ljeta članovi Kluba mladih uzeli su šatore i vreće za spavanje i uputili se na obalu Drave, na kampiranje i opuštanje kao pripreme za napore domaćinstva turnira i Igara.

Tijekom proljeća mladi Pustakovčani organizirali su druženje povodom 1. maja, a priključili se i “Zelenoj čistki” i uredili park oko doma kulture i zasadili nove biljke. Članovi Kluba sudjelovali su i na brojnim akcijama i projektima susjednih udruga. Kao iskusni kartaši sudjelovali su na nekoliko turnira u beli, Dejan Čonka i Ivan Borović i pobijedili u Palinovcu.
Ali nema Klub samo dobre kartaše, natjecali su se i na neobičnom turniru u bubble footbalu u organizaciji Udruge mladih Vratišinec, vještinu pokazali i na turniru u graničarima u Palinovcu.

klub mladih pustakovcan_2015

Osim što su se natjecali, Pustakovčani su sudjelovali na križnom putu Župe Sveti Juraj u Trnju, po prvi put na biciklima, a biciklirali su također i međimurskim putevima na BIMEP-u. Klub zahvaljuje svima koji su dio svog vremena, prostora, rada ili novca odvojili za rad Kluba i svima koji s njim već dugo godina surađuju, Mjesnom odboru, Aktivu žena i vatrogascima, a posebno Pustakovčanima i gostima, koji su odazivom podržali njihove priredbe.


 

Povodom Međunarodnog dana mladih, u subotu 15. kolovoza, održane su 5. igre mladih Međimurske županije na sportskim terenima u Donjem Pustakovcu. Glavni je organizator Igara Klub mladih „Pustakovčan“ uz podršku Saveza udruga mladih Međimurja.

Na početku događaja, sve okupljene natjecatelje i goste pozdravili su načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat te župan Međimurske županije Matija Posavec. Poručili su mladima da se što više organiziraju i okupljaju na takav način te im poželjeli sreću u predstojećim natjecanjima.

Na ovogodišnjim Igrama mladih sudjelovalo je 15 ekipa, sastavljenih od mladih iz svih krajeva Međimurja. Ekipe su se natjecale u pet različitih i vrlo kreativnih igara; međimurskoj alki, transportu i guljenju krumpira, putu oko svijeta s balonom, stolnom pivometu te štafeti s različitim preprekama.

Titulu najboljih odnijela je ekipa Udruge mladih Gardinovec 2, drugo mjesto zauzela je ekipa Udruge mladih Čehovec, a treće mjesto pripalo je neformalnoj skupini Komšije iz Turčišća. Iako je natjecateljski duh bio prisutan u svim igrama, mladi su se u navijanju, pauzama, a posebno nakon igara družili kao da su svi iz iste ekipe.

Za odličnu atmosferu, koja je bila u zraku tijekom cijelih Igara, zaslužni su dobro raspoloženi mladi Međimurci, ekipa Kluba mladih „Pustakovčan“, ali naravno i neizbježna Grupa Vulkan čija je svirka zabavljala goste do jutarnjih sati.

Klub mladih „Pustakovčan“ iznimno je zadovoljan odazivom na ovogodišnje Igre, fair play ponašanjem tijekom natjecateljskog dijela, a posebno prijateljskom atmosferom i druženjem mladih iz našeg malog Međimurja. Organizator se nada da će takva okupljanja, suradnja i međusobna komunikacija mladih postati lijepa tradicija ne samo u Donjem Pustakovcu, već i u svim selima diljem Međimurja. Također, željeli bi da se u Međimurju osnuje što više udruga mladih kako bi se mladi što više povezali i kvalitetno provodili svoje slobodno vrijeme.

Članovi Kluba mladih „Pustakovčan“ zahvaljuju županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji na potpori i financijskoj pomoći, svim udrugama mladih, ali i neformalnim skupinama koje su se odazvale na Igre te svim posjetiteljima, gledateljima i navijačima što su svojim dolaskom pridonijeli uspjehu ovogodišnjih Igara mladih Međimurske županije.

Iva Ivković

 

 

, , ,