Obilježavanje Dana Općine Donji Kraljevec: održana svečana sjednica

Općina Donji Kraljevec nizom manifestacija od petka, 8. svibnja pa do nedjelje, 10. svibnja 2015. slavi Dane općine. Proslava je započela u petak misnim alvljem u crkvi sv. Marije Magdalene u Donjem Kraljevcu koje su predvodili  vlč. Darko Kelemenić i vlč. Matija Vonić.

Program je nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su bili brojni uzvanici – načelnici, gradonačelnici i predstavnici javnih poduzeća, a ispred Međimurske županije Dane općine čestitao je zamijenk župana Zoran Vidović. Općinski načelnik Miljenko Horvat osvrnuo se na proteklu godinu te pobrojao najvažnije planove za naredno razdoblje.

Bila je to prilika da se mještanima dodjelom priznanja zahvali za dugogodišnji predani rad. Tako su Grb Općine primili Ivan Barić za dugogodišnji društveni rad i poduzeće KIŠ – meso i prerada za razvoj gospodarstva.DSC_6936 Na svečanosti su uručena i priznanja Općine Donji Kraljevec.

Grb Općine  primili su:

KIŠ – meso i prerada mesa – za razvoj gospodarstva
Ivan Barić – za dugogodišnji društveni rad

 

DSC_6929

Školska djeca primili su priznanja za izuzetne rezultate u sustavu školskih natjecanja.

Dobitnici su: Ema Višnjić – na ovogodišnjem školskom i županijskom natjecanju izborila je prvo mjesto, a na državnom osvojila 7. mjesto u obradi materijala, Ivan Ivanović – sudjelovao je na natjecanju „Infokup 2015.“ u kategoriji „Osnove informatike i osvojio prvo mjesto na školskom i u županiji te 15. na državnom, Jana Kovač , Gabrijela Kovač, Maja Zrna, Laura Režek, Martina Mlinarić  i Melisa Ciglarić –  sve članice školske ekipe Crvenog križa, Karlo Strahija – za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz poduzetništva, Karlo Pintarić – za sudjelovanje na državnom natjecanju iz biologije i članice ekipe koje su sudjelovale na natjecanju iz Građasnkog odgoja Magda Horvat, Maria Žokalj, Melisa Ciglarić i Valentina Blažeka.

Ekipa koja je sudjelovala na Smotri projekata građanskog odgoja iz OŠ Donji Kraljevec ove godine je pripremila projekt „Kraljeve boje“. Zajedno s mentoricom Martom Novak Bratović uočile su da u Donjem Kraljevcu nema adekvatnog mjesta za okupljanje mladih – starijih osnovnoškolaca i srednjoškolaca – pa su s tim problemom upoznale ravnateljicu škole, načelnika općine i predložile način rješavanja problema.

Njihov projekt i način iznošenja su posebno pohvaljeni i zbog toga su pozvane na Državnu smotru u Zagreb. U nastavku sjednice održan je i kraći kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovala djeca iz Muzičke škole Miroslav Magdalenić – odjel Donji Kraljevec i Udruga Pjesma Donji Kraljevec.

Članovi DVD-a Hodošan danas slave 125 godina aktivnog rada te je najavljena primopredaja i posvećenje vatrogasnog vozila kojeg će dobiti slavljenici. Program u 15 sati kod sportske dvorane je okupljanje svih sudionika odakle pola sata kasnije kreće mimohod prema općinskoj zgradi. Slijedi kulturni program povodom 20 godina Puhačkog orkestra Općine Donji Kraljevec.

Dani općine Donji Kraljevec završavaju u nedjelju, 10. svibnja ribičkim natjecanje Kup Općine Donji Kraljevec kojemu je domaćin ŠRD Jezerišće iz Svetog Jurja u Trnju.

(A.Fuš)

fotografije: VIPRO Prelog

, ,