Udruga “Sport za sve” iz Donjeg Kraljevca na BIMEP-u

Sunčana i ugodno topla nedjelja na međimurske prometnice izmamila je više od 2500 biciklista koji su se uključili u tradicionalnu manifestaciju „BIMEP 2015“ koja se organizirana povodom Dana Međimurske županije (30. 04.), Svjetskog dana zdravlja (07. 04.) i Dana planeta Zemlje (22. 04.).

biciklijada_001Tridesetak članova Udruge sportske rekreacije “Sport za sve” iz Donjeg Kraljevca i ove godine tradicionalno su sudjelovali na ovogodšnjem BIMEPU gdje su  prešli oko 50 km . Ovogodišnja ruta je bila od Donjeg Kraljevca , Preloga , Orehovice do Čakovca  i natrag.

Sportsko – rekreativna manifestacija odvija se na području cijelog Međimurja (16 punktova) s ciljem da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka i da svatko od nas, vozeći se s biciklom određenu relaciju, čini nešto dobro za svoje zdravlje, tj. za sebe.

Osim što je biciklizam jedan od najzdravijih sportova, BIMEP ima i „ekološku“ notu, jer za vrijeme trajanja manifestacije, učesnici svoje „limene ljubimce“ ostavljaju u garažama. Vozeći se biciklom, učesnici BIMEP-a imaju privilegiju uživati u ljepotama našeg zelenog Međimurja. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija.

, , ,