najava: BICIKLIMA PO MEĐIMURJU – “BIMEP 2015.”- NEDJELJA 19.04.2015.

Ove nedejelje 19.04.2015. BIMEP – evo što još samo morate znati!

Manifestacija „BIMEP 2015“ je zamišljena kao jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija, organizirana povodom Dana Međimurske županije (30. 04.), Svjetskog dana zdravlja (07. 04.) i Dana planeta Zemlje (22. 04.).

Kao i prijašnjih 9 godina i ove će se godine manifestacija održati u nedjelju, i to 19. travnja.

616_1693

BIMEP je manifestacija koja se odvija na području cijelog Međimurja (16 punktova na području cijele Međimurske županije) i organiziran je sa željom da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka i da svatko od nas, vozeći se s biciklom određenu relaciju, čini nešto dobro za svoje zdravlje, tj. za sebe.

Osim što je biciklizam jedan od najzdravijih sportova, BIMEP ima i „ekološku“ notu, jer za vrijeme trajanja manifestacije, učesnici svoje „limene ljubimce“ ostavljaju u garažama. Vozeći se biciklom, učesnici BIMEP-a imaju privilegiju uživati u ljepotama našeg zelenog Međimurja. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija.

617_1730
U provedbu same manifestacije uključit će se: Turistička zajednica Međimurske županije, gradovi i općine na području Međimurske županije gdje će biti postavljeni ulazno/izlazni punktovi, Policijska uprava međimurska, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec.

Istu će podržati i sponzori: Međimurje plin d.o.o. Čakovec, Međimurske vode d.o.o. Čakovec, Privredna banka Zagreb d.d., Beciklin – Trgovina Mihalec d.o.o. Prelog, Bike Sport Čakovec i Bike Point Radotić Čakovec.

616_1628

Opis manifestacije

Dana 19. 04. 2015. godine (nedjelja) s početkom u 09,00 sati na određenim punktovima u pojedinim mjestima na području Međimurja, građani će se moći uključiti u manifestaciju BIMEP, te će tom prilikom dobiti prigodnu diplomu na koju će se utisnuti pečat o uključivanju na BIMEP ili o prolasku kroz određeno stajalište – jedne dionice puta, te prijavnicu, koju svaki sudionik ispunjava (prezime i ime, adresu stana, godinu rođenja) i istu potpisuje, čime je suglasan da na vlastitu odgovornost sudjeluje u manifestaciji BIMEP.

To znači da svi sudionici sudjeluju na vlastitu odgovornost (što će biti navedeno na plakatu manifestacije i na prijavnici koju će svaki sudionik potpisati), a prijavnicu za osobe mlađe od 16 godina (su)potpisuje roditelj. Prijavnice za uključivanje u BIMEP besplatno možete podići u Turističkom uredu Grada Čakovca od danas pa sve do nedjelje i tako izbjeći čekanje na startu. Prijavnice se također mogu podići i dolaskom na punkt.

616_1601
Start je moguć sa svakog ulazno-izlaznog punkta (punktovi i udaljenost između njih navedeni su na diplomi) od 9,00 do 18,00 sati, do kada su otvoreni punktovi. Građani će se moći uključivati u to vrijeme (bilo grupe bilo pojedinci) na svakom punktu i prolaziti određenu trasu po vlastitoj želji.

Na punktovima će dežurati osobe koje će učesnicima davati osvježavajuće napitke. Hitna pomoć će stalno biti u pripravnosti, iako će predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Čakovec obilaziti sve punktove. Također, i ove godine osiguran je servis bicikala, koji će sa svojim vozilom obavljati tvrtka Beciklin iz Preloga, dok je komplete za popravak guma (koji se nalaze na svim punktovima) osigurale trgovine Bike Point Radotić iz Čakovca koja će od 9,00 do 11,00 sati u Čakovcu (prostor kod punkta) po potrebi pregledati i popraviti bicikl i Bike Sport.

617_1726

Punktovi će se nalaziti u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu. Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5,00 kuna. Dolaskom na pojedini punkt, svakom učesniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu, tj. da je stigao do određenog punkta.

615_1586

Na diplomi je ucrtana trasa kojom se može voziti i u kojim mjestima će se nalaziti punktovi (stolovi na kojima će aktivisti dijeliti diplome i potvrditi prolazak kroz pojedino mjesto ili dio staze). Najduža staza će biti kružna i obići će gotovo sva veća mjesta u Međimurju (16 mjesta – oko 150 km).

Učesnici mogu proći i kraće udaljenosti, bez obaveze obilaska najduže staze (sudionici mogu proći dio staze koji sami odaberu). Na diplomi će se nalaziti i brojevi telefona na koji se mogu dobiti sve potrebne informacije i zatražiti pomoć (zbog kvara na biciklu ili zbog eventualne nezgode i sl.) ukoliko će to biti potrebno. Na svim punktovima će se osigurati mogućnost osvježenja vodom.

615_1551
Lokacije ulazno-izlaznih punktova u mjestima gdje će prolaziti staza su sljedeće:

Kotoriba: prostor ispred zgrade DVD-a (ulica Kralja Tomislava – prije pruge)
Donja Dubrava: u dvorištu Doma kulture Zalan
Sveta Marija: uz glavnu cestu (ispred kaffe bara „Swing“)
Donji Kraljevec: prostor kod ulaza u trgovinu METSS na glavnoj cesti (poslije rampe)
Prelog: na glavnoj cesti u centru naselja
Domašinec: prostor ispred Doma kulture u centru naselja (na glavnoj cesti)
Orehovica: autobusno stajalište u centru naselja (u blizini rotora)
Čakovec: drvena kućica na Trgu Republike
Pušćine: prostor kod Vatrogasnog doma (na glavnoj cesti – nasuprot „Mamice“)
Macinec: u dvorištu Osnovne škole u Macincu (kod ulaza u školu)
Gornji Mihaljevec: prostor ispred društvenog doma/kafića (u centru u blizini crkve)
Lopatinec (Sv.Juraj na Bregu): prostor ispred stare općinske zgrade (podno crkve)
Štrigova: autobusno stajalište u centru naselja (nasuprot ulaza u Ljekarnu)
Sveti Martin na Muri: autobusno stajalište u centru naselja (kod stare osnovne škole)
Podturen: uz autobusno stajalište u centru naselja (u blizini crkve)
Mursko Središće: prostor nasuprot autobus. kolodvora (na glavnoj cesti – Martinska ulica)

615_1576

izvor: emeđimurje.hr

 

, ,