Mladi košarkaši Osnovne škole Donji Kraljevec: Uspjesi mladih košarkaša

Mladi košarkaši Osnovne škole Donji Kraljevec u ponedeljak, 16.3., ostvarili su za našu školu velik uspjeh i osvojili Županijsko natjecanje u košarci za učenike osnovnih škola i samim tim se plasirali na regionalno prvenstvo u Varaždin gdje će odmjeriti snage s najboljim školama iz sjeverozapadne regije.

kosarka_1Najprije su u prvenstvo donjomeđimurskih škola prošli u konkurenciji Donje Dubrave, Preloga, Kotoribe i Ivanovca te se plasirali u finale koje se igralo u Donjem Kraljevcu. Tu su učenici/igrači pokazali svo bogatstvo svog talenta i osvojili prvenstvo najprije u polufinalu porazivši već spomenutu Osnovnu Školu Ivanovec, a zatim u finalu uvjerljivo i, mora se reći favoriziranu, ekipu II. osnovne škole iz Čakovca. Ekipu je vodio trener Mihael Ružić uz pomoć učitelja Damira Žegarca.

Učenici koji su ostvarili taj rezultat su: Matija Međimurec, Ivan Mikec, Dino Vlah, David Lepen, Nikola Ivanović, Ivan Lengelić, Erik trupković i Lovro Vlah.

Valja napomenuti kako sva djeca koja su ostvarila taj rezultat treniraju u KK Donji Kraljevec, a velika većina njih igra u ekipi mlađih kadeta koja je trenutno prva na ljestvici sa 14 pobjeda i bez poraza te su također izborili plasman na regionalno natjecanje, a ove subote u 15 i 30 sati igraju ključnu utakmicu za prvo mjesto protiv ekipe KK Grafičara iz Ludbrega koju su sretno i spretno pobijedili na gostujućem terenu. Pozivamo sve zaljubljenike u košarku i one koji će to tek postati da dođu i podrže „klince“ u njihovim borbama, ali i da im čestitaju na dosadašnjim uspjesima.

Košarka u Donjem Kraljevcu itekako živi!

kosarka_3Iz OŠ Donji Kraljevec

Ekipa košarkaša iz OŠ Donji Kraljevec na jučerašnjem finalu koje je održano u našoj školi pokazala je da je najbolja i zasluženo je osvojila 1.mjesto u Međimurskoj županiji. U finalu su sudjelovale i ekipe iz OŠ Ivanovec, 2.OŠ Čakovec i 3.OŠ Čakovec. Čestitamo učitelju Damiru Žegarcu, treneru Mihaelu Ružiću i cijeloj ekipi na izvrsnom rezultatu!

Ekipa će nas predstavljati na regionalnom natjecanju u Varaždinu već sutra 18.3.2015. Želimo im puno uspjeha i sportske sreće!

Sandra Vlahek

, ,