OBAVIJEST O UKLANJANJU SNIJEGA I LEDA SA JAVNIH POVRŠINA

Grb-Donji-Kraljevec_mOPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO

OBAVIJEST O UKLANJANJU SNIJEGA I LEDA SA JAVNIH POVRŠINA

Temeljem čl.55 Odluke o komunalnom redu Općine Donji Kraljevec  vlasnici stambenih i poslovnih prostorija kao i vlasnici građevinskog zemljišta dužni su čistiti snijeg i led sa NOGOSTUPA i drugih javnih površina,kao i oko objekta i zemljišta koji koriste.
Oko višestambenih zgrada čišćenje snijega obaveza je skupa stanara.su dužni očistiti ove površine tako da uvijek budu sposobne za nesmetan namijenjeni promet.

663_6332

OPĆINA DONJI KRALJEVEC
JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL
KOMUNALNO REDARSTVO

OBAVIJEST VLASNICIMA I DRŽATELJIMA KUĆNIH LJUBIMACA PASA I MAČAKA

Zbog svakodnevnih prijava da se psi bez nadzora kreću po ulicama,upozoravaju se vlasnici pasa na pridržavanje Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca.

Držatelj kućnog ljubimca dužan je životinju držati sukladno propisima o zaštiti životinja,veterinarstvu,zaštiti prirode, javnom redu i miru.

Ovim putem pozivam držaoce pasa da cijepe pse protiv bjesnoće i mikročipiraju ih,to je njihova zakonska obveza.

Izvan zatvorenog odnosno ograđenog prostora (dvorišta) psi se mogu kretati samo pod stalnim nadzorom njegova pratioca.
Psi se moraju voditi na uzici,a zloćudni i nasrtljivi psi moraju imati brnjicu. Zbog navedenog upozoravamo sve vlasnike pasa da vode brigu,da se njihovi kućni ljubimci bez kontrole ne kreću ulicama.
U članku 25.ove odluke propisane su i novčane kazne za prekršitelje ove Odluke.Da bi izbjegli neugodnosti i novčane kazne molimo da se postupi po ovoj obavijesti.


KOMUNALNI REDAR:
Robert Balent