DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO HODOŠAN – ODRŽANA 125. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO HODOŠAN (1890. – 2015.)
ODRŽANA 125. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

U subotu 24. 01. 2015. u 19:00 sati u holu Osnovne Škole Hodošan DVD Hodošan, održana je 125. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA.

Na dnevnom redu našla su se izvješća o radu u protekloj godini te plana rada i financijski plan za ovu 2015. godinu.

Nakon otvaranja skupštine, Izbora radnog predsjedništva, zapisničara, 2 ovjerovitelja zapisnika, kandidacijske komisije i izvješća Upravnog odbora, zapovjednika, blagajnika i Nadzornog odbora iznijet je prijedlog programa rada i Financijskog plana za 2015. godinu.

Na skupštini su nazočili načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik Općinskog vijeća Hodošan Zoran Strahija, gradonačelnik grada Letenye Szilard Farkás iz Republike Mađarske,
vatrogasci iz prijateljskih DVD-a: Letenye (Kovacs Tibor)  i Dohota (Kuzma Jozef) iz Republike Mađarske te DVD-a Goričan, Hodošan, Donji Hrašćan, Palinovec, Sveti Juraj u Trnju, Donji Pustakovec, Domašinec i Držimurec-Strelec.


667_6711

Dnevni red :

1.Otvaranje Skupštine i izbor radnih tijela i to:
– radnog predsjedništva
– zapisničara
– dva ovjerovltelja zapisnika

2.Izvješća:
– Upravnog odbora
– Blagajnika
– Nadzornog odbora

3.Prijedlog Programa rada i Financijskog plana za 2015. godinu.
4.Rasprava po podnijetim izvješćima i plana rada.
5.Usvajanje Izvjesća, programa rada i Financijskog plana.
6.Donošenje Odluke o dopuni Statuta
7.Podjela zahvalnica
8. Ostala pitanja.

667_6712

O radu u minuloj godini predsjednik DVD Hodošan Andrija Ilijaš istaknuo je da se uz razna natjecanja, uz svoju aktivnost DVD Hodošan posvetio se preventivnom pregledu domaćinstva, žetvene aktivnosti, posjetu Osnovnoj školi Hodošan i tamošnjem Dječjem vrtiću,
obuci članova rukovanjem vatrogasnom tehnikom i pregledu hidrantske mreže u mjestu.

Sudjelujemo na općinskom natjecanju s „A“ i „B“ desetinom te s dvije desetine mladeži, kao i na vježbama u Republici Mađarskoj.
Društvo je dostojno proslavilo Dan sv. Florijana kod nas i u Republici Mađarskoj, sudjelujemo na proslavi 125. godišnjice postojanja i rada DVD-a D. Kraljevec i na proslavama DVD Draškovec i Lendava.

Društvo pomaže u svim akcijama u mjestu i u Općini. Organizirana su dežurstva u dane kada se održava Općinski fašnjak, Voćarski sajam, čuvanje Božjeg groba, proštenje u Hodošanu.
Zbog obilnih kiša ispumpavala se voda po Hodošanu. U dva dana bilo je čak 25 intervencija. Dvadeset članova našeg Društva sudjelovalo je na utvrđivanju nasipa Trnave kod Goričana.

Nakon dvije godine mukotrpnog rada uspjeli smo nabaviti rabljeno kombi vozilo opel vivaro (8+1 mjesto), ali dobro sačuvano.
Ovim putem zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli oko nabave vozila, a primopredaju vozila izvršit ćemo na proslavi Dana sv. Florijana 2015. godine.

Kruna našeg rada bila je javna vježba „Kliješta 2014“, održana 16. studenoga 2014. uz sudjelovanje DVD Donji Kraljevec, DVD Goričan i Doma za starije osobe „Strahija“ Hodošan
a odnosila se na gašenje požara automobila, spašavanje osobe iz automobila, dizanje traktorske prikolice i rezanje automobila.

Predsjednik: Andrija Ilijaš

 

667_6704dvd-logo1

,